Objekt građen inovativnim sustavom Eco-Sandwich panela

Nakon razornog potresa na Banovini potegnulo se pitanje potresno sigurne gradnje. Neka od suvremenih rješenja su montažne kuće, modularna gradnja, stambeni kontejneri, drvene kuće, predgotovljeni betonski blokovi, sendvič paneli…

Navedene opcije mogu biti povoljnije od klasične zidane gradnje i njihovom primjenom bi se postigla brza, učinkovita i kvalitetna obnova mjesta nastradalih u potresu. Najbitnije, objekti bi bili sigurni od novih potresa.

Vodeći hrvatski stručnjaci i vlasnici tvrtki s dugogodišnjim iskustvom u gradnji navedenih objekata potvrdili su da Hrvatska ima proizvodnju, potrebne kadrove i inovacije koje osiguravaju visoku energetsku učinkovitost.

Na primjer, inovacije poput Eco-Sandwich panela idealne su za pomoć pri obnovi Banovine.

ECO-SANDWICH® zidni paneli

Povodom obnove razrušene Banovine na Građevinskom fakultetu u Zagrebu održan je sastanak s predstavnicima struke koji je sazvao ministar graditeljstva Darko Horvat.

Na sastanku je sudjelovala i Danica Jelenić, direktorica tvrtke Beton Lučko koji je uz još dvije hrvatske tvrtke, Građevinski i Arhitektonski fakultet razvio inovativni sustav Eco-Sandwich panela, predgotovljenih energetski učinkovitih panela koji nastaju recikliranjem građevinskog otpada, a kojim Banovina trenutno obiluje.


Eco-Sandwich® je ventilirani predgotovljeni zidni panel izrađen od betona s recikliranim agregatom te sloja mineralne vune

Jelenić je rekla kako je njihov projekt odobren za financiranje u okviru programa Europske unije za inovacije 2011. godine, a sufinancirao ga je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Smatra kako bi upravo ovo inovativno rješenje moglo uvelike doprinijeti obnovi potresom pogođenog područja.

Nakon što je 2016. u Koprivnici izgrađena prva Eco-Sandwich kuća te dječji vrtić u Sarvašu kod Osijeka, proizvod se nastavio probijati na tržištu, a dobio je i brojne nagrade.

Saznajte više o njegovoj izradi, prednostima i pogledajte primjer gradnje s Eco-Sandwich zidnim panelima!

Izvor: Poslovni.hr

BETON LUČKO RBG d.o.o.
BETON LUČKO RBG d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u svim prodavaonicama građevinskog materijala na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi