Projekt dvoetažne kuće u Chamoisu, Clivet

Udobnost stanovanja ima ogroman utjecaj na naše zdravlje i može smanjiti troškove zdravstvene zaštite. Kako se tu uklapaju dizalice topline?

Korištenje inovativnih rješenja koja koriste obnovljive izvore energije postaje neophodno, kako zbog brige za okoliš i smanjenja štetnih emisija, tako i zbog uštede na računima. Dizalica topline inovativno je i sve popularnije rješenje koje ne samo da grije kuću tijekom zime, već je hladi tijekom ljetnih mjeseci, čime sve češće zamjenjuje potrebu za klima uređajem.

Savršena udobnost stanovanja u svim uvjetima

Revolucionarne dizalice topline sustava Smart Living talijanske tvrtke Clivet izrazito su prilagodljive - ne služe samo za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode već i za ventilaciju, obnovu zraka i povrat topline. Optimizirane su za maksimalnu učinkovitost i tihi način rada, kao i najnižu moguću razinu potrošnje.

Sve njihove mogućnosti i benefiti najbolje se prikazuju na konkretnom i, poprilično pitoresknom primjeru dvoetažne montažne kuće od 140m2 - na nadmorskoj visini od 1800 metara u Chamoisu. Zadatak je bio sačuvati čaroliju lokacije i zadovoljiti potrebu za udobnošću u otežanim uvjetima, istovremeno poštujući okoliš. U videu pogledajte kako nam je to uspjelo.

Tvrtka Leap Factory koja razvija, proizvodi i distribuira energetski visokoučinkovite, gotove modularne konstrukcijske sustave, u Clivetu su pronašli idealnog partnera za potrebe grijanja, klimatizacije, proizvodnje potrošne tople vode, upravljanja i daljinskog nadzora udobnosti na održiv i fleksibilan način.

Sobni termostat HID-TSmart, integrirani sustav Smart Living, Clivet

„Integracija visokoučinkovite ovojnice zgrade s Clivetovim sustavom Smart Living osigurava toplinsku udobnost na 1800 metara tijekom cijele godine, unatoč izazovnim klimatskim uvjetima na velikoj nadmorskoj visini. Kuća je dobila energetski razred A4, u skladu s načelima održivog i bioklimatskog dizajna te potrebama vrhunske klijentele koja brine o zaštiti okoliša“, rekao je arhitekt Luca Gentilcore.

Širok izbor dizalica topline

Tvrtka Clivet se s ponosom može pohvaliti zavidnim asortimanom električnih i hibridnih dizalica topline za rezidencijalnu primjenu raspona snage 4 - 30 kW. Omogućuju maksimalnu uštedu energije, dolaze u različitim konfiguracijama (split ili monoblok, ugradbene ili vidljive itd.) i koriste ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R-32.

Posebno se ističe inovacija kod hibridnih modela, dizalica topline Sphera EVO 2.0 EASYHybrid, koja je osvojila Klimahouse Prize u kategoriji Market Performance za svoju održivost i ekonomičnost u zamjeni klasičnog bojlera.

Pomoćnik za inteligentno upravljanje udobnošću i energijom Control4 NRG, Clivet

Dizalica topline za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode Sphera Evo 2.0, Clivet

Sphera EVO 2.0 je split dizalica topline zrak-voda, dostupna u različitim rasponima snaga i konfiguracijama te se savršeno kombinira s različitim sustavima grijanja. U rezidencijalnom dijelu dizalica topline iznimno je tražena Sphera Invisible, ugradbena i lako prilagodljiva svakom zahtjevu unutarnjeg prostora.

Sustav Smart Living za inteligentnu i savjesnu udobnost stanovanja

Početna investicija možda je veća, no dugoročno se itekako isplati kroz uštedu energije, budući da životni vijek dizalice topline iznosi 25 godina - što je znatno dulje u usporedbi s pećima na drva, plinom ili uljem koje imaju životni vijek od otprilike 15 godina.

Najprirodnija klima u vašem domu

Istraživanje i razvoj cjelogodišnjih rješenja klimatizacije s inovativnim tehnologijama dio je Clivetovog DNK još od njegova osnivanja, omogućujući im da uvijek budu spremni za budućnost.

„Za očuvanje našeg planeta vjerujemo da je neophodno unijeti tehnologiju dizalica topline u naše domove, a koja je već široko uspostavljena u tercijarnom i industrijskom sektoru. Ljudi su danas mnogo pažljiviji prema pitanju zaštite okoliša i spremniji ulagati u svoje domove. U isto vrijeme, svi bismo htjeli uštedjeti novac i postići energetsku neovisnost. Clivet se ističe jer nudi potpuni sustav upravljanja udobnošću i energijom”, istaknuo je Stefano Bellò, CEO Cliveta.

Clivetov slogan Najprirodnija klima u vašem domu na zanimljiv nas način podsjeća da ništa ne može biti jednako prirodi, ali da postoje tehnološka rješenja koja su tik iza nje. Clivet tako postaje saveznik svih onih koji prepoznaju dom kao idealno mjesto za regeneraciju i osjećaj sklada sa sobom.

Ako želite saznati više o tome kako Clivet dizalica topline može unaprijediti energetsku učinkovitost vaše kuće, posjetite našu web stranicu.

CLIVET SOUTH EAST EUROPE d.o.o.
CLIVET SOUTH EAST EUROPE d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi