U vrtnim centrima postoji široka ponuda gnojiva za biljke, no mnogi se odlučuju na izradu vlastitog. Gnojivo iz kućne radinosti najčešće se koristi za kućno bilje ili za povrće na balkonu.

Savršeno organsko gnojivo za biljke je čaj jer iskorištene vrećice sadrže razne hranjive tvari. Većinom se koristi crni čaj, a idealan je za paprat i biljke kojima odgovara kiselo tlo. Vrećice čaja možete iskoristiti tako da ih stavite u zemlju ili pak izvadite listiće iz vrećice i pomiješajte ih sa zemljom kako bi bolje upila vodu i vlagu iz čaja.

Budete li koristili čaj kao zamjensko gnojivo vaše će biljke ojačati, bit će otpornije na infekcije i potencijalne štetnike. Osim toga, izgledat će zdravo.

Kao gnojivo za bilje iz kućne radinosti često se koristi i talog kave. Budući da sadrži dušik, magnezij, kalij i fosfor idealan je kao dohrana za povrće. Koristi se tako da se stavi u zemlju ili samo oko biljaka. Ipak, vodite računa da talog kave koristite u umjerenim granicama. Najbolje je da ga prije upotrebe malo osušite kako biste imali kontrolu nad količinom koju stavljate.

Talog kave ne samo da je odlična dohrana biljkama, već je dobar kao zaštita od štetnika, na primjer, mrava ili puževa. Miris kave će ih otjerati.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi