Nakon svake ispijene šalice kave, talog naravno bacate. Od sada nemojte to više raditi jer njega možete opet iskoristiti. Može vam biti od velike pomoći u čišćenju, osobnoj higijeni, a može vas i ugodno iznenaditi svojim rezultatima.

Često nam se u domu šire neugodni mirisi, osušeni talog od kave će sve te mirise pokupiti. Samo ga osušite i stavite možda u kantu za smeće ili pak hladnjak kako bi tamo skupljao te neugodne arome.

Imate li problema s mravima, ostavite malo taloga kave na tim mjestima i mravi će nestati. Odličan je za uklanjanje mirisa češnjaka ili luka sa vaših ruku, malo ga protrljajte među prstima i to je to. Koristite ga i za čišćenje lica jer je odličan kao piling. Možete mu dodati i malo meda. Uklanja i masnoću, pa ga možete koristiti zajedno sa sredstvom za pranje suđa.

Imate li ljubimca koji ima buhe, dodajte šamponu žličicu taloga od kave i to će vam zasigurno pomoći. Vaše biljke će vam biti zahvalne ako u njihovu zemlju dodate malo taloga, pogotovo hortenzije ili azeleje. Isto tako, talog kave će promijeniti ružičastu boju hortenzije u plavu.

Na drvenom namještaju će se s vremenom pojaviti ogrebotine, a to možete popraviti ako sredstvu za poliranje dodate malo taloga od kave i vodu. Nemojte zaboraviti da vam svaka šalica popijene kave može pomoći u kućanskim poslovima.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi