U Kvarnerskom zaljevu, okružen kristalno čistim morem, smjestio se šumoviti Lošinj. Svaki putnik namjernik i slučajni prolaznik na ovom će otoku pronaći spokoj, sklad i ljepotu u mirisima, okusima i bojama Mediterana. Zbog borove šume, čistog zraka i blage klime, tradicija zdravstvenog turizma na Lošinju traje već više od 125 godina – posjetite ga već ovog ljeta i prepustite se svoj njegovoj ljepoti.

Opis projekta

U najljepšoj uvali na otoku, u neposrednoj blizini mora, nalazi se najluksuzniji hotel na Lošinju, Boutique Hotel Alhambra. Davne 1912. godine projektirao ju je ugledni bečki arhitekt Alfred Keller, u stilu mediteranskih vila izuzetno profinjeno uklopljenih u okoliš, i već je tada bila primjer luksuznog i vrhunski opremljenog hotela. Čak 36 deluxe soba i 15 suiteva, privatna plaža, SPA i vrhunska gastronomska ponuda čine Alhambru pravim izborom za uživanje svim osjetilima.

Opsežna i sveobuhvatna rekonstrukcija kompleksa započela je u studenom 2014. te je trajala do kolovoza 2015. Ponosni smo što smo bili dio ovog projekta i što su upravo Sika rješenja prepoznata kao idealna za hidroizolaciju temelja, unutarnjih prostora i krovova.

Zahtjevi projekta

Zbog tendencije popunjenosti kroz najveći dio godine, radovi na projektu počeli su u zimskim mjesecima, a vrlo velik izazov bila je i dostava materijala na otok. Osnovni ciljevi i zahtjevi investitora i projektanta bili su završetak radova u što kraćem roku, ugradnja samo najkvalitetnijih i najpouzdanijih materijala koji će osigurati potrebnu dugovječnost objektu te niske troškove održavanja u budućnosti. Blizina mora, vrlo visoke ljetne temperature i visoka frekventnost posjetitelja i gostiju, također su naglasak postavili na sigurna i provjerena rješenja, sustave i materijale.

Za vanjsku zaštitu postavljeno je preko 20.000 kg elastičnog hidroizolacijskog premaza na bazi bitumena, Sika® Igolflex®-N, dok su za hidroizolaciju horizontalne ploče polagane Sikaplan® WP 1100 – 15 HL membrane na bazi mekog PVC-a.

Ove membrane otporne su na sve uvjete koji se pojavljuju u podzemlju, alakaloide i mikroorganizme te u kombinaciji sa Sika® Igolflex®-N premazom na vertikalnim površinama predstavljaju pouzdanu i trajnu zaštitu. Ukupno je na projektu upotrijebljeno više od 3000 m² Sikaplan® WP 110015 HL.

Spojevi temeljne konstrukcije osigurani su Sika® Dilatec® trakama na prijelazima hidroizolacijske membrane s jedne strane na beton s druge strane, što će spriječiti neželjene prodore vode i vlage, a trake su zalijepljene pomoću Sikadur®-31 FC Rapid ljepila s izuzetno kratkim vremenom stvrdnjavanja.

Sikalastic®-152 elastični mort upotrijebljen je za hidroizolaciju i zaštitu unutarnjih prostora, balkona, terasa i bazena prije ugradnje keramičkih pločica. Rubna brtvljenja istih ovih prostora dodatno su osigurana pomoću Sika® SealTape-S elastičnih traka.

Za kraj, krovovi su hidroizolirani Sikaplan® SgmA membranama koje će spriječiti prodore vode, a ujedno će i zaštititi krov od starenja, korijenja i mikroorganizama. Ukupno je za potrebe projekta iskorišteno više od 3000 m² Sikaplan® SgmA membrana.

  • Investitor: Jadranka hoteli d.o.o., Mali Lošinj
  • Glavni izvođač: Radnik d.d., Križevci
  • Podizvođač: Funda d.o.o., Zaprešić
  • Sika koordinatori projekta: R. Cvetko, J. Barić, S. Miletić
SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi