Instalater ugrađuje termostatske ventile na radijatore, instalira EasyControl na zid i spaja s Bus priključkom instalacije grijanja

Bosch je predstavio novi regulator sustava grijanja, EasyControl CT200, koji u sebi povezuje visoki komfor grijanja s maksimalnom fleksibilnošću i inteligentnom štedljivošću. EasyControl je prvi Bosch inteligentni regulator temperature prostorije pomoću kojeg se može individualno podešavati temperatura u svakoj prostoriji. Zahvaljujući novom inteligentnom prepoznavanju nazočnosti stanara, EasyControl naučio je kada stanari dolaze kući. Na osnovi ove naučene navike, pravovremeno može regulirati sustav grijanja, tako da ugodno zagrije stan do dolaska stanara kući, i u slučaju njihove neplanirane odsutnosti. Time se izbjegava nepotrebno grijanje praznog stana i može se uštedjeti do 25% toplinske energije.

Za instalatere, EasyControl je idealno rješenje, jer omogućava spajanje sustava grijanja njihovih klijenata jednostavno i sigurno preko WLAN-a na internet.

To je jednostavan i siguran način da vaša kuća postane pametna kuća

U kombinaciji s Bosch inteligentnim radijatorskim termostatskim ventilima, EasyControl postaje regulacijski sustav za udobnu regulaciju temperature pojedinačnih prostorija. Na taj se način može udobno regulirati temperatura do 24 različite prostorije. Za primjenu ove nove inteligentne regulacije temperature, dovoljno je da instalater ugradi termostatske ventile na radijatore, da instalira na zid regulator EasyControl i na uobičajen način ga spoji s Bus priključkom sustava grijanja. Čim se regulator spoji s WLAN-om, to klijent prosljeđuje Online instalacijskim asistentima i EasyControl spaja se sa svakim pojedinačnim termostatom.


Regulator EasyControl CT200 dostupan je u bijeloj i crnoj boji.

Osim toga, EasyControl instalaterima i stanarima od 2018. godine pruža mogućnost umreženja s HomeCom Pro, Bosch aplikacijom na portalu, za upravljanje i nadzor smetnji u radu Bosch kotlova za grijanje. Vlasnik kuće ili stanar pritom imaju potpunu kontrolu svojih podataka. U svakom trenutku odlučuju koje podatke koriste i koje inteligentne funkcije dopuštaju prenijeti instalateru. Uz to, inteligentni regulator nudi otvorena sučelja za buduće primjene partnerima i može se nadopunjavati s novim umreženim rješenjima, kao što su jezični asistent Amazon Alexa ili IFTTT aplikacija automatizacije.

Zahvaljujući inteligentnom algoritmu može se uštedjeti na troškovima grijanja

EasyControl funkcija za prepoznavanje nazočnosti stanara koristi novi inteligentni algoritam za izračun udaljenosti stanara od njegove kuće. Pri tome EasyControl koristi GPS podatke pametnog telefona i na taj način može odrediti koliko su stanari udaljeni od kuće i koliko im vremena treba za vožnju do kuće. Zahvaljujući tome, instalacija grijanja će se pravovremeno aktivirati. Redovitim zapisima važnih međuzaustavljanja, kao što je boravak na radnom mjestu ili posjet fitness studiju, EasyControl uočava dodatne rutine i prilagođava gospodarenje toplinskom energijom u kući prema navikama stanara.

Temperature u prostorijama vođene vanjskom temperaturom, mogu se regulirati pomoću uobičajenih senzora vanjske temperature ili bežično koristeći Online vremenske prognoze. I konačno, EasyControl pregledno pokazuje potrošnju toplinske energije i time doprinosi energetski učinkovitom grijanju.

EasyControl je kompatibilan sa svim Bosch i Junkers zidnim plinskim kotlovima, instaliranim 2008. godine ili kasnije. U budućnosti će biti primjenjiv i kao daljinski upravljač uz EMS-2 regulator sustava za plinske i uljne kotlove, kao i za dizalice topline.

ROBERT BOSCH d.o.o. Home Comfort
ROBERT BOSCH d.o.o. Home Comfort
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi