Terase su izložene dugotrajnim, nepovoljnim prirodnim uvjetima, a zanemarimo li njihovu hidroizolaciju gotovo sigurno suočit ćemo se s brojnim problemima.

Terase su česti dijelovi objekta te je pravilna hidroizolacija tih površina potrebna za dugi vijek trajanja cijelog objekta. Kada je objekt u potpunosti izgrađen i koristi se, a vlasnik ne želi zamjenu postojećih keramičkih pločica zbog prisutnih problema s vlagom, rješenje je prozirni hidroizolacijski premaz DRACO GARD 600 preko postojećih pločica koji će spriječiti prolazak vode kroz fuge u objekt.

DRACO GARD 600 je jednokomponentna prozirna tekuća poliuretanska hidroizolacijska membrana. Nanosi se na podlogu četkom ili valjkom. Umrežava se u dodiru s vlagom iz zraka pritom stvarajući čvrstu elastičnu membranu s izvrsnim prianjanjem na različite podloge. Membrana čini površinu glađom i sjajnijom, a tijekom vremena ne mijenja boju.

Hidroizolacijom terase pomoću DRACO GARD 600 ne sprječava se samo prodor vode, nego se i štiti površinu od djelovanja deterdženata, stajaće vode i gubitka boje uslijed djelovanja UV zračenja. DRACO GARD 600 nije potrebno razrjeđivati, ali se može razrijediti s DRACO PRIMO 590, a proizvod ma izvrsnu vremensku, UV, kemijsku, mehaničku i toplinsku otpornost.

Kako je premaz proziran najbitnija komponenta koja utječe na finalni izgled je dobra priprema površine. Vanjske površine s vremenom ”navuku” čvrst sloj nečistoće kojeg je potrebno detaljno skinuti, a je to najbolje učiniti razrijeđenom građevinskom kiselinom.

Keramičke pločice je potrebno najprije očistiti razrijeđenom kiselinom (uobičajeno sredstvo za čišćenje kod građevinskih radova), potom isprati čistom vodom pod tlakom. Površine se zatim operu običnim sapunom (kuhinjski sapun) i ponovno isperu vodom.

Koristite prajmer DRACO® PRIMO 600. Prajmer se nanosi čistom krpom bez ostavljanja lokvica (nanesite kao da čistite površinu). Površina na koju se nanosi prajmer treba biti potpuno suha. Prajmer se suši vrlo brzo i već nakon 15 minuta podloga je spremna za aplikaciju hidroizolacijskog premaza. DRACO® GARD 600 se nanosi kratkodlakim valjkom u ednom ili dva sloja, neposredno nakon nanošenja prajmera. DRACO GARD 600 se nanosi vrlo jednostavno na cijelu površinu.

Razvojem građevinske kemije kreirali smo materijali koji su izrazito jednostavni za aplikaciju, a ujedno osiguravaju i dugotrajnu zaštitu od vode bez obzira na  atmosferske i mehaničke utjecaje kojima su izloženi. GARD sustavi zaštiti će vašu terasu efikasno i brzo i omogućiti vam da uživate u njoj, bez dodatnih skupih keramičkih radova.

Ne zaboravite na vrijeme i pravilno hidroizolirati svoje terase. Koristite isključivo kvalitetne materijale i posvetite hidroizolaciji pažnju koju zaslužuje. DRACO hidroizolacijski sustavi osmišljeni su upravo zato da bi vaši objekti bili sigurni i ugodni za život.

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi