Bakar je jedan od prvih metala kojeg je čovjek koristio u svojoj prošlosti, koji je još uvijek vrlo primjenjiv u sadašnjosti i koji će zbog svojih karakteristika ostati nezamjenjiv i u budućnosti.

Savitljivost bakrenog lima omogućava da se koristi za prekrivanje građevinskih elemenata svih oblika uz minimalna ograničenja. Površine mogu biti ravne ili zakrivljene i u bilo kakvom okruženju. Osim za vanjsku primjenu raste interes za korištenje bakra za dizajn interijera, naročito ako se uzme u obzir da Aurubis intenzivno radi na novim idejama i oblicima. Tako se u ponudi nalaze perforirani limovi, teksturne površine i pletene mreže, a prirodna promjena boje na površini bakra dovela je do razvoja i proizvodnje specijalnih boja i dezena u Aurubisovoj "NORDIC" liniji.

Bakar kao prirodni materijal savršeno se nadopunjuje i sljubljuje s drugim građevinskim materijalima, kao što su drvo, staklo, kamen, te će, bez obzira da li se radi o sakralnim objektima, objektima od državne ili kulturne važnosti ili o privatnim građevinama, budućim generacijama ostaviti unikatan i trajan pečat.

LISZT d.o.o.
LISZT d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi