Mikrovalna pećnica može puno toga. Vjerojatno ju najviše koristimo za podgrijavanje hrane, a ne razmišljamo da je ona više od toga. Možemo ju iskoristiti maksimalno kako bi ona poslužila u potpunosti svojoj svrsi.

Možda niste razmišljali o tome, ali u mikrovalnoj možete omekšati smeđi šećer. Prekrijte šećer vlažnim papirnatim ubrusom te stavite u mikrovalnu na 30 sekundi. Ispecite svoj domaći i zdraviji čips od krumpira. Narežite ga na ploške i kratko pecite.

Začinjeni file ribe stavite u mikrovalnu pećnicu i pecite dvije minute na najjačoj temperaturi. Trebat će vam i dvije minute za odlično pećenu slaninu. Samo ju smjestite na posudu koja ide u mikrovalnu i ispecite.

Dezinficirajte spužvicu za suđe. U vodu ulijte malo octa ili limunskog soka te u to umočite spužvicu. Stavite u mikrovalnu na jednu minutu i to je to.

Radite li nešto s dizanim tijestom koje obično treba malo duže da se digne, ubrzajte taj proces.

Stavite tijesto u veću posudu i pokrijte ju plastičnim poklopcem. Stavite posudu na sredinu mikrovalne, a u kut stavite čašu vode. Uključite mikrovalnu na najmanju temperaturu na tri minute, zatim ostavite pokriveno da odstoji tri minute te onda ponovo podgrijte na tri minute i ostavite da stoji šest minuta.

Želite li kokice, a da nisu one kupovne, stavite u veću posudu pola šalice zrna kokica, malo maslinovog ulja, poklopite i pecite do 5 minuta na najjačoj temperaturi.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi