U domaćinstvu često imamo dosta stvari koje možda koristimo samo za jednu određenu situaciju, te ih upotrebljavamo samo za to, a nismo niti svjesni da zapravo nešto možemo iskoristiti i u drugim područjima. Aluminijsku foliju koristimo za prekrivanje hrane, za pečenje, a ona može poslužiti za još neke stvari za koje možda ni nismo znali.

Očistite srebro pomoću folije. Ubacite komad folije u posudu u koju ćete potom staviti 2 žlice sode, hladnu vodu i srebro koje želite očistiti. Neka odstoji par minuta a zatim srebro osušite i prebrišite čistom i suhom krpom. Naoštrite svoje škare pomoću folije. Presavinite alumijisku foliju nekoliko puta te ju samo izrežite škarama. Stavite alumijisku foliju na drveni dio daske za peglanje, a na nju navlaku za dasku. Aluminijska folija će vraćati toplinu iz pegle te će vam na taj način ubrzati cijeli proces.

Imate li problema s kontaktom na daljinskom upravljaču ili nekom drugom uređaju gdje koristite baterije, vjerojatno je došlo do slabijeg kontakta uređaja i baterija, napravite malu lopticu koju ćete spljoštiti te staviti između baterije i kontakta. Nakon toga nećete više imati takvih problema. Zgužvana aluminijska folija može zamijeniti žicu za ribanje posuđa, pa ako vam je zagorio ručak a nemate s čime oribati lonac, poslužite se alu folijom.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi