Gosti ne dolaze samo jesti u restoran već se dolaze družiti i maknuti od svakodnevice. Oni žele nešto drugačije i posebno, što nemaju kod kuće. Boje odaberite prema hrani koju nudite u restoranu, točnije prema stilu koji je povezan sa hranom. Nemojte birati samo jednu boju, a pazite i da restoran nije pretaman. Osvjetljenje mora biti kvalitetno kako bi gosti mogli vidjeti što jede i lakše čitati jelovnik. Namještaj koji odabirete mora biti udoban i u skladu sa ostatkom restorana.
Stolove i stolice će svakodnevno koristiti puno ljudi stoga moraju biti kvalitetni i laki za održavanje. Nakon toga birajte njegov izgled i boju. Prilikom odabira stolica bitno je znati kako gosti vole udobnost stoga bi svaki stolca trebao imati naslon, a isto tako i velike klupe. Separei su također dobra ideja, a upravo zbog njih mnogi gosti posjećuju restorane – udobni su i intimni. Imajte stolove koji će biti dovoljno veliki za broj stolica.