Drvo je jedno od najstarijih prirodnih materijala koje je čovjek koristio u izgradnji svoga doma, za namještaj i uređenje unutrašnjeg prostora.

Prirodni materijali se trendovski sve više vraćaju u sve zatvorene prostore: domove, poslovne prostore i ugostiteljske objekte. LaCasa proizvodi sadrže cijeli niz zidnih obloga od prirodnog drveta, najvećim dijelom od slavonskog hrasta, svjetski poznatog po kvaliteti, trajnosti i izgledu.

Najkvalitetniji komadi hrasta utkani su u panele zidnih obloga BARRIQUE, BARRIQUE SQUARE, NEW SQUARE, dok se paneli obloga MEMORY I MEMORY SQUARE izrađuju od starih hrastovih greda (kao materijal koriste se i stare grede jasena, bagrema, brijesta, bukve, jele, smreke i graba) kojima se udiše potpuno novi život u obliku obloge. Također, koristi se i crni orah, vrlo popularna sjevernoamerička vrsta drveta za oblogu Blak Walnut.

Posebnost svih ovih zidnih obloga je što se izrađuju i obrađuju ručno, svaki pojedini panel je unikat i drugačiji od drugog. Ljepota, osjećaj prirode i toplina koju pružaju ovi paneli svojom igrom svjetla i sjene u prostoru je nemjerljiva, kako izgledom tako i kvalitetom.

Svaki interijer koji dizajnom naginje prirodi obvezuje se upotpuniti prostor i drvenim oblogama. Univerzalnu primjenu uspješno ostvaruju kod oblaganja i uređenja: šankova, pultova, stupova, stolova i naravno zidova… bilo samo kao detalj koji unosi dio prirode, ili oblaganjem cijele površine u prostoru.

Završna obrada je ili rustikalna, gotovo nedovršena kako bi se još više istaknula prirodna struktura drveta i bez zaštite, ili se kod nekih zaštita izvodi prirodnim, ekološki prihvatljivim uljima i bojama. U svakom slučaju prostor u kojem se pojave obloge izrađene od strane majstora u Intrex d.o.o. dobiva novu oplemenjenu dimenziju koja neće ostati nezamijećena.

Fotogalerija (8)

INTREX d.o.o.
INTREX d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi