Nova školska godina je pred vratima, te je dobra priprema izrazito važna. Razmišljate li o nutritivnim potrebama vašeg koje će rezultirati boljim rezultatima u školskim klupama? U današnje vrijeme, prehrana u školskim kantinama je regulirana, te u nekim slučajevima izrazito ukusna, no javlja se pitanje koliko je zdrava.

Priprema zdravih obroka za vaše školarce zvuči kao zanimljiva aktivnost koja će vas dodatno povezati s Vašim djetetom, te osigurati najkvalitetnije i najzdravije uvjete za uspješno školovanje. Izrazito je važno educirati vašu djecu o nutritivnim potrebama organizma, te načinu pripreme zdrave hrane.

Većina ljudi uvelike zaobilazi bilo koju hranu koja je opisana pridjevima ‘zdravo’ zato što je najčešća asocijacija visoka cijena. Uz pravilnu pripremu, te izbor raznovrsne hrane, zdrava prehrana može biti jeftinija od regularne hrane koja se može naći u školskim kantinama. Isto tako, ne zaboravite prolistati novi Plodine katalog koji sadrži izrazito opsežnu ponudu zdravih namirnica s kojima možete pripremiti zdrave obroke za vaše školarce.

U današnje vrijeme ponuda je izrazito raznolika, te se cijene uvelike razlikuju. Ušteda vremena i novca je ključna kod pripreme zdravih obroka za vaše školarce. Letkomat je platforma koja svojim korisnicima prezentira aktualne i akcijske ponude trgovačkih lanaca. Tako možete organizirati svoju kupnju tako da kupujete zdrave, svježe i jeftine namirnice.

Zdravi obroci za vaše školarce – raznolikost je ključ!

Najčešća hrana na policama školskih kantina je sendvič koji je uglavnom nutritivno neuravnotežen, te se ne može gledati kao zdravi obrok. Sendvič je i dalje idealan izbor zato što ga je lako pripremiti i prenositi. Raznolikost zdravih sastojaka je ključ za uspjeh, te u nekim slučajevima, uštedu novca.

Generalno pravilo kod pripreme zdravih obroka je smanjen udio ugljikohidrata i masti u odnosu na proteine i minerale. Ako birate uravnoteženo i zdravo piće za vašeg školarca, uvelike izbjegavajte pića s velikim udjelom šećera poput Coca Cole i sličnih proizvoda. Ukoliko obraćate pažnju na aktualne cijene, vrlo lako možete shvatiti da su cijene nezdravih namirnica puno veće od zdravih. Uz malo edukacije i praćenja ponude možete uštedjeti. Svakako ne zaboravite prolistati Plodine ili Kaufland kataloge kako biste ostali u skladu, te pripremili vašim školarcima najzdravije obroke.

Par jednostavnih ideja za pripremu zdravih obroka za vaše školarce

  • Nemasni mesni proizvodi koji sadržavaju nizak udio konzervansa, te visok udio proteina i zdravih masnoća. Savjetujemo svježu piletinu ili govedinu koja ima pogodan nutritivni sastav. Plodine svakodnevno imaju akcije ovakvih prehrambenih proizvoda, te ne zaboravite pratiti aktualni Plodine katalog kako biste ‘ulovili’ zadnju akcijsku ponudu.
  • Razno voće poput banana, jabuka ili bilo koje sezonsko voće koje će vaše školarce okrijepiti spektrom vitamina i minerala.
  • Razno svježe povrće poput mrkva ili krastavaca koje je puno vitamina i minerala, te je izrazito jednostavno za pripremu.
  • Integralni kruh je odličan izbor kod sendviča. Ako vam takva vrsta kruha nije dostupna, manje količine bijelog ili tamnog kruha su svakako dobar izbor.
  • Tuna ili bilo koja druga riba iz konzerve je izrazito jeftina, te sadrži velike količine zdravih omega-3 masnoća koje dokazano imaju dobar utjecaj na mozak.
  • Maslac od kikirikija je odličan izbor koji je izrazito ukusan, te nutritivno pogodna namirnica.
  • Sir, poput gaude, je odličan dodatak zato što sadrži zdrave masnoće te je odličan izvor kalcija. Svakim tjednom možete naći akcijske ponude različitih sireva u Kaufland katalogu. Kaufland, kao trgovački lanac, nudi raznoliku ponudu prehrambenih i odjevnih proizvoda, te kao takav je odličan izbor za kupovinu prije nove školske godine.

Ako nemate vremena za pripremu zdravih obroka, energetske pločice, rižini krekeri, voćni jogurti, između ostalih namirnica, su izrazito zdrave alternative.

Educirajte svoje školarce, te skupa s njima pripremajte zdrave obroke kako bi zdrava i uravnotežena prehrana postala navika.

Izvor slika: www.pixabay.com

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi