Zavjese vam prije svega služe kao zaštita od svjetlosti i vanjskog svijeta. Ljeti, tijekom dana, navučete ih kako biste se zaštitili od vrućina, i istodobno sačuvali ugodnu temperature u svojoj kući. Navečer ćete navući zastore kako vas ujutro ne bi probudilo sunce ili svjetlost.

Mnoge osobe vole spavati u potpunom mraku i tako se probuditi. Osim što vas štiti od svjetlosti i neželjenih pogleda, zavjese mogu poslužiti i kao zvučna izolacija.

Vanjska buka može vam stvarati probleme kada si popodne nakon posla želite odspavati. Možda ste na godišnjem i želite uživati u miru i tišini, ali vanjska buka, zvuk kosilice i pile može vas iznervirati.

U tom trenutku možete navući zavjese koje će ponovno vratiti tišinu u kojoj ćete uživati. Takvu zavjesu možete sami napraviti pomoću dvije debele tkanine i ispune.

Sve spojite i zašijete na šivaćoj mašini. Kako bi ispunila bila jednako raspoređena, napravite kvadrate po zavjesi i tako ih zašijte.

Ako niste spretni sa šivanjem i mašinama, uvijek ih možete kupiti, a dolaze u raznim bojama, modelima i oblicima. Takve zavjese su uglavnom napravljene od pamuka podstavljenog s izolacijskom pjenom.

Osim što će vas spasiti od buke, ujedno će zadržavati i toplinu što će vam biti plus i ljeti i zimi.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi