Želite li vizualno podići prostor ili dodati zanimljiv detalj to možete učiniti sa zavjesama jer su savršena dekoracija za gotovo svaki prostor. Upravo ovaj element može dati završni „touch" vašem interijeru.

Kod odabira zavjesa pažnja se najviše posvećuje kuhinjskim zavjesama i zavjesama za spavaću sobu. S obzirom na to da je kuhinja prostorija koja se najviše koristi birajte zavjese koje će svojom bojom ili materijalom u prostor unositi svježinu. Pokušajte ih uskladiti s bojom zidova i namještaja. Prilikom odabira zavjesa za kuhinju bitno je imati na umu da se radi o prostoriji u kojoj se kuha zbog čega se u zavjesu mogu uvući para i razni mirisi. Zato za kuhinjske zavjese odaberite materijale koji su jednostavni za pranje u perilici rublja. Imate li prozor odmah iznad štednjaka svakako nabavite kratke zavjese za kuhinju.

Primarna uloga zavjesa je zaštita od topline i svjetlosti. Materijal kao što je baršun, tapiserija ili tvid karakterizira težina zbog čega su idealni za spavaće sobe ili dnevne boravke. Zadržat će toplinu i tako vam pružiti udobnost boravka. Zavjese za spavaću sobu birajte s obzirom na njihovu funkcionalnost jer se ipak radi o prostoriji koja vam služi za spavanje i odmor.

Zavjese i karniše

Na tržištu postoji široka ponuda raznih vrsta zavjesa, na primjer, paket zavjese, rolo zavjese, panel i trakaste zavjese, draperija, venecijaneri… Tip zavjese prilagodite prostoriji koju uređujete, na primjer, rolo zavjese odlična su zaštita od sunca, ali i neželjenih pogleda. Istu ulogu imaju i zavjese za balkone.

Zavjese uvijek možete dati izraditi po mjeri. Odlučite li se za tu opciju obavezno dobro izmjerite potrebnu dužinu i širinu, uzmite u obzir oblik prozora, vodite računa o usklađivanju boja, odabiru materijala. Čini li vam se ova opcija komplicirana uvijek možete kupiti gotove zavjese.

Biranje idealnih zavjesa nije uvijek jednostavan zadatak, naročito radi li se o zavjesama za dječju sobu. Tu je bitna dob djeteta jer, primjerice, mala djeca mogla bi povlačiti i potrgati duge zavjese. Također, birajte materijale koje ćete uspjeti oprati ako ih dijete zaprlja. Najbolje je da zavjese za dječju sobu budu lagane jer će manje skupljati prašinu i pogodnije su za djecu s alergijama.

Kupaonice najčešće imaju male prozore, pa tako i kratke zavjese, no mnogi nabavljaju i zavjese za tuš. Tu su praktični PVC i tkanine od plastificiranog materijala. Zavjese za tuš mogu biti dekorativni detalj u vašoj kupaonici. S dobrim odabirom dekora osvježit ćete i uljepšati kupaonicu, a možda joj čak dati i dodir elegancije.

Ako volite posvetiti pažnju svakom detalju tada ćete osim savršenih zavjesa morati i u potragu za karnišama. Na tržištu se nalaze karniše za zavjese izrađene od drva, PVC-a, inoxa, mesinga, metala. Mogu biti stropne, zidne, rađene po mjeri. Bitno je da karniše i zavjese birate isključivo prema svojim željama i stilu kako biste u potpunosti uživali u stvorenom ozračju.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi