Brojna znanstvena istraživanja pokazala su da građevinska industrija neupitno utječe na prirodni okoliš. Zato je održiva gradnja vrlo značajan segment za suvremen život, ali i trend koji nije prolazan, već nužan za sve buduće građevinske projekte.

Održiva arhitektura podrazumijeva energetsku učinkovitost objekata, korištenje materijala koji nisu štetni za okoliš, dizajn koji je u skladu s prirodom i nastoji minimizirati ili eliminirati negativan učinak izgradnje ili životnog ciklusa građevine na okoliš.

Iako održiva i energetski učinkovita gradnja nije ništa novo i dalje postoje određene građevinske prakse s negativnim učinkom na okoliš. Kako bi se smanjila količina otpada i poboljšala energetska učinkovitost trebat će se uključiti svaka karika u građevinskom lancu, od arhitekata do izvođača.

Pogledajte strategije za održivost i inovativni primjer održive arhitekture!

PLANRADAR d.o.o.
PLANRADAR d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi