Zaštita od sunca... SUNPRO

Kada je u pitanju stvaranje udobnog i privlačnog životnog prostora, vlasnici kuća često zanemaruju važnost zaštite od sunca. Tijekom užarenih ljetnih mjeseci, prekomjerna sunčeva svjetlost može pretvoriti Vaš dom u pećnicu, izazivajući nelagodnost i povećavajući troškove hlađenja. Grilje i pergole mogu značajno smanjiti utjecaj sunčeve topline, sprečavajući je da se infiltrira u vaše životne prostore.

Intenzivne zrake sunca mogu izazvati štetu na vašem namještaju, stolariji i umjetničkim djelima, a jedna od primarnih prednosti programa zaštite od sunca kompanije Tehnomarket je sposobnost da se blokiraju štetne ultraljubičaste (UV) zrake da prodru u vaš dom. Grilje i pergole također pružaju privatnost, kao glavni aspekt svakog doma, bez žrtvovanja prirodnog svjetla.

SUNPRO G45 sistem grilja predstavlja dugotrajnu opciju vanjske zaštite Vašeg doma od sunčevog zračenja. Kompletan sistem za izradu alumnijskih grilja nudi visoku fleksibilnost pri projektiranju elemenata s više različitih tipova otvaranja, od klasičnog okretnog preko kliznog i harmonika načina sklapanja krila. Pored toga ovaj sistem se može ugraditi s ili bez rama, s klasičnim ili rustičnim okovima. Sistem grilja upotpunjuje Tehnomarket aluminijski sistem TMH bez prekida termičkog mosta, koji uz pristupačnost garantira i otpornost na sve vrste atmosferskih utjecaja.

SUNPRO grilje i pergole dostupne su u širokom spektru stilova, boja i dizajna, što vam omogućava da poboljšate estetsku privlačnost vašeg doma uz pružanje praktičnih prednosti. U Tehnomarketu možete pronaći opcije koje se neprimjetno integriraju s arhitekturom i dekorom vašeg doma.

Iskorištenje sunčeve energije... SOLAR

Konvertirajući sunčevu svjetlost u električnu energiju, solarni paneli nude brojne ekološke i ekonomske prednosti, što ih čini vitalnim alatom u našoj potrazi za zelenijom budućnošću. Zemlja je svakodnevno okupana izobiljem sunčeve energije. Koristeći ovu energiju, solarni paneli mogu da generiraju električnu energiju bez iscrpljivanja ograničenih resursa ili oslobađanja štetnih emisija.

Solarni paneli osnažuju pojedince, zajednice, pa čak i nacije da postanu energetski nezavisniji. Generirajući besplatnu električnu energiju od sunca, solarni paneli mogu drastično smanjiti ili eliminirati mjesečne račune za komunalne usluge. Iako početni troškovi instalacije mogu izgledati zastrašujuće, sistemi solarne energije se vremenom isplate. Pored toga, višak električne energije proizveden od solarnih panela može se prodati nazad u mrežu, pružajući mogućnost vlasnicima kuća i preduzećima da zarade dodatni prihod.

Prema američkoj agenciji za zaštitu životne sredine, tipičan stambeni sistem solarnih panela može da nadoknadi ekvivalent od oko 150 metričkih tona emisije ugljen-dioksida tokom svog životnog vijeka.

SOLAR sistem potkonstrukcija za solarne panele nudi kompletno, zaokruženo i sistemsko rješenje za instalaciju solarnih panela koje je potpuno modularno i pogodno za sve kapacitete od kućnih instalacija do solarnih elektrana velike snage.

Kod SOLAR sistema montaža je moguća na svim tipovima podloga, ravnim i kosim krovovima, vertikalnim zidovima i fasadama, kao i na tlu. Veoma interesantna opcija je montaža na nadstrešnici pri čemu se Tehnomarket SOLAR nosivi profili povezuju s postojećom konstrukcijom putem specijalnih nosača. Ova opcija idealna je za kućne instalacije manje snage ili čak za parking shopping molova. Pored toga opcija koja je interesantna za neke buduće projekte je i montaža Solar sistema na samu fasadu objekta. U ovom slučaju optimalan izgled može se postići i integriranjem Tehnomarket VENT sistema za ventilirane fasade s različitim tipovima fasadnih obloga i SOLAR sistema.

Optimalne dimenzije profila omogućuju montažu pojedinačnih panela velikih dimenzija, uz maksimalno opterećenje od 150 kg/m2. Podržane su debljine panela od 30 do 40 mm. Veličina instalacije i broj panela za ugradnju nisu ograničeni. Profili konstrukcije su sirovi, dok površinska obrada vidnih površina profila može biti plastifikacija po RAL ton karti ili eloksaža.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi