Buka predstavlja svaki neželjeni zvuk koji intenzitetom ili trajanjem nanosi štetu ljudima ili živom svijetu. Na samom vrhu mogućih izvora buke nalazi se automobilski transport. U urbanim četvrtima gdje je život brz, a prosječna obitelj posjeduje barem dva automobila, zagađenje bukom predstavlja jedan od najvećih problema. Na našim prostorima se o tome još uvijek ne raspravlja, a mjere za poštivanje pravilnika koji reguliraju dozvoljeni nivo buke uglavnom nisu provedene u praksi. Složiti ćete se da je problem, međutim, sve prisutniji. Probajte otvoriti prozor poslije 16 sati i pokušajte se odmoriti u isto vrijeme. Utjecaj buke na psihološki sistem i pojavu stresa tek je nedavno ispitivan. Pri tome je utvrđeno da fiziološki efekti buke počinju izmedju 80 i 90dB, dok buka izmedju 120 i 150dB izaziva teške poremećaje.

Jedan od načina obrane od ove nove vrste zagađenja je izolacija prijemnika buke, tj. kvalitetna izolacija Vašeg prostora. Tehnomarket kroz primjenu novih tehnologija doprinosi poboljšanju života svojih klijenata, te je već razvio pristupačne sisteme prozora i vrata Lineal Therm 77 koji pored termo izolacije sa koeficijentom termo provodljivosti (Uw) od 0,96 W/m²K nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja za život u urbanim sredinama. Drugim riječima, ovi prozori i balkonska vrata smanjuju nivo buke za 40dB. Recimo, kod buke od 75dB, nivo zagađenja će biti smanjen za 40, pa će nivo buke iznositi samo 35dB u vašem prostoru, što omogućuje prijatan odmor ili neometan san vaših najmlađih u domaćinstvu.

Pored ovog modela u ponudi je i luksuzniji energetsko efikasni sistem LINEAL W Therm 104, koji je sa unutrašnje strane obložen drvetom, što omogućuje još višu zaštitu od zagađenja bukom za 43dB. Ovaj sistem nudi i izvrsnu toplinsku izolaciju sa naročito niskim koeficijentom termo-provodljivosti od 0,79 W/m²K, svrstavajući W-THERM 104 u kategoriju prozora pogodnih za ugradnju u pasivne kuće.

Lineal W Therm 104 je test za zaštitu od buke prošao na šest objekata u New Yorku, koji se nalaze u novoj najživljoj četvrti ovog grada, Brooklyn-u. Pogledajte kako Lineal Therm 77 izgleda ugradjen na objektima u 11th Street i Bedfordu.

Svi LINEAL prozori i vrata atestirani su na IFT Rosenheim institutu u Njemačkoj i nose CE znak, dostupni su u više opcija površinske zaštite: eloksirani, plastificirani u bilo koju boju po RAL ton karti ili plastificirani posebnim procesom u drvene dezene. Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminij-drvo, unutarnje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i finiša, dok se po posebnom zahtjevu mogu ugraditi različite vrste drveta prema želji kupca (hrast, bukva, jasen…). Također, uz LINEAL prozore i vrata dostupna je kompletna linija dodataka i pratećeg materijala: roletni, fiksnih i pokretnih komarnika, grilja, sunčanih zastora, sa opcijama za električni pogon i automatizaciju.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi