Ytong tankoslojni mort sa svojim je brojnim prednostima nezamjenjiv pri renovacijskim i zidarskim zahvatima.

To je jedini tankoslojni mort koji zadovoljava zahtjeve gradnje Ytong građevinskim elementima. Svojom konzistencijom i načinom pripreme idealno se uklapa u nomičan i praktičan Ytong sustav gradnje.

Saznajte više od Ytong tankoslojnom mortu

Pripremite Ytong tankoslojni mort

Ytong tankoslojni mort se priprema tako da se u kantu s čistom vodom zasipa iz vreće suha smjesa za mort pripremljena od proizvođača. Za izradu 1 kg gotovog morta potrebno je 0,26 litara vode. S obzirom da je Ytong tankoslojni mort pakiran u vreće od po 25 kg, za cijelu vreću trebat će Vam 6,5 litara vode.

Miješanje Ytong tankoslojnog morta

Smjesu morta i vode promiješajte električnom bušilicom i mješačem. Ostavite izmiješanu masu 5 minuta da odmori, a potom ponovno dobro promiješajte. Pripremljena smjesa treba biti fine konzistencije, jednakomjerno izmiješana i bez grudica.

Upotrijebite Ytong tankoslojni mort prema propisu

Konzistencija, odnosno gustoća gotove smjese provjerava se klasičnom zidarskom žlicom. Ytong tankoslojni mort treba "curiti" sa zidarske žlice.

Pogledajte alate za obradu Ytong materijala

Na Ytong elemente tankoslojni mort se nanosi isključivo nazubljenom Ytong lopaticom primjerene veličine. Ako ne znate kako lopatica izgleda.

Smjesa morta ne smije se razlijevati po površini na koju je nanosite. Za idealnu upotrebu bit će dovoljan sloj od 2 do 3 mm morta.

Ukoliko smatrate da Vam je potreban još neki savjet za renoviranje ili gradnju s Ytongom, javite se našem majstoru Deanu.

YTONG POROBETON d.o.o.
YTONG POROBETON d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Gradnja kuća na području cijele Hrvatske
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi