U ostvarenju energetski učinkovite, brze i jednostavne gradnje pomoći će vam Ytong ploče i blokovi koji su prikladni za razne vrste objekata, za rekonstrukcije i nadogradnje građevina.

Pogledajte karakteristike svakog bloka te odaberite onaj koji odgovara svim vašim zahtjevima.

Ytong SMART – nježan za budžet, snažan u borbi s vanjskim utjecajima

Za gradnju vanjskih zidova objekata niske potrošnje energije, pasivnih objekata i zgrada gotovo nulte energije najbolji izbor su Ytong SMART blokovi. Zbog iznimno niskog koeficijenta toplinske vodljivosti postiže se iznimna energetska efikasnost objekta, što materijalu omogućava da ljeti hladi a zimi grije objekte a to je stvarno "SMART".

Zadovoljava važeće tehničke propise bez dodatne toplinske izolacije. Za optimalnu uštedu preporučuje se gradnja vanjskih zidova Ytong SMART blokovima debljine 30 i 40 cm.

Ytong ACOUSTIC – trajna i čvrsta zvučna izolacija

Za gradnju zidova s povećanim zahtjevima zvučne zaštite kao što su zidovi između stanova, zidovi između stanova i hodnika i slično, savršen izbor su Ytong ACOUSTIC blokovi.

Pogodni su i za gradnju objekata gdje je potrebna iznimna zvučna izolacija uz požarnu otpornost, poput stambeno poslovnih zgrada, ugostiteljskih objekata, industrijskih pogona, hotela itd…

Obostrano ožbukan zid građen Ytong ACOUSTIC blokom debljine 25 cm postiže vrijednost zvučne zaštite (R’w) čak 53 dB.

Ytong STRONG – stabilnost i optimalna toplinska izolacija u jednom bloku

Najbolji izbor za gradnju unutarnjih nosivih zidova su Ytong STRONG blokovi koji se odlikuju velikom čvrstoćom. Zbog svoje obujamske mase i mehaničkih svojstava najbolji su izbor za gradnju unutarnjih nosivih zidova.

Blok s odličnim termoizolacijskim svojstvima pogodan je za niskoenergetsku gradnju.

Ytong CLASSIC – prilagođava se svakoj klimi

Blokovi pogodni za gradnju nosivih i nenosivih zidova sukladno važećim tehničkim propisima. Ytong CLASSIC blokovi idealni su za rekonstrukcije i nadogradnje građevina, lagani su pa manje opterećuju postojeću konstrukciju.

Izrađen je od potpuno prirodnih materijala i ekološki je prihvatljiv. Odlikuje se dobrim termoizolacijskim svojstvima te u većini slučajeva gradnja Ytong CLASSIC blokovima ne zahtijeva dodatnu toplinsku izolaciju.

Ytong DESIGN i COMPACT ploče

Kod završnih radova idealni su materijali koji pružaju maksimalnu iskoristivost i jednostavnu obradu. Ytong DESIGN ploče odlikuju se velikom čvrstoćom što ih čini lako obradivim uz maksimalnu iskoristivost i minimalnu količinu ostataka.

Najčešće se primjenjuju kod završnih radova u interijerima poput; uređenja kuhinja i kupaonica, završne obrade kada, tuš kabina i kamina; zatvaranja ili obzidavanja instalacijskih kanala i otvora; zaštite vertikalne hidroizolacije podrumskih zidova…

Za brzu, laku i jednostavnu gradnju pregradnih zidova pogodne su ploče velike čvrstoće i preciznih dimenzija s perom i utorom. Precizne dimenzije Ytong COMPACT zidnih ploča osiguravaju iznimno ravnu površinu zidova što dodatno olakšava završnu obradu zidova.

Zbog svojih mehaničkih svojstava lako su obradive uz maksimalnu iskoristivost i minimalnu količinu ostataka što u konačnici rezultira smanjenjem troškova.

Odličan su izbor kod novogradnje, kao i kod adaptacija postojećih stambenih i drugih građevina.

YTONG POROBETON d.o.o.
YTONG POROBETON d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Gradnja kuća na području cijele Hrvatske
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi