X-TEND inox mreža je razvijena početkom 1990-ih. Sljedeće godine je odobren patent. Od tada se progresivno radi na različitim primjenama ove mreže od nehrđajućeg čelika kako za zatvorene tako i za otvorene prostore.

X-TEND je model inox mreža od nehrđajućeg čelika koje su lagane, čvrste i prozračne. Mreže su izrađene od visoko kvalitetnih inox sajla i prstenova (kopča) koje se montiraju na inox stupove ili deblje inox kablove te zajedno čine strukturu koja je fleksibilna ali i jako stabilna. Specifičan dizajn mreže daje joj izuzetnu izdržljivost čak i pod jakim opterećenjima. Mreža je proizvod Njemačkog proizvođača Carl Stahl Architektur, te posjeduje sve Europske certifikate i ateste. Dizajneri X-TEND mreže uspjeli su u tome da stvore strukturni element koji u isto vrijeme pruža sigurnost i estetiku. Kako i priliči jednom ovakvom proizvodu područja primjene su raznolike: mreža se koristi kao transparentna barijera u zoološkim vrtovima i građevinskim projektima. Posebno impresionira mreža kada se koristi kao ispuna u ogradama ili kao samostojeći element. Na zidovima i fasadama idealni su kao pomoć biljkama penjačicama u stvaranju tzv. “zelenih fasada”.

Mrežu se izrađuje i u različitim bojama. Takva mreža je prekrivena slojem polimera koji je trajan, izdržljiv u svim vremenskim uvjetima te fiziološki siguran.

Ostale mogućnosti primjene:

 • Zaštita od pada
 • Pregrada na igralištima
 • Zaštita uz ograde
 • Zaštita od pada na fasadama i garažama
 • Odvajanje prostora
 • Dekoracija, umjetničke instalacije

Mreža se može izraditi u bilo kojoj dimenziji, prema narudžbi klijenta. Sajle od kojih se izrađuje mreža može biti u standardnim debljinama od 1 mm, 1,5 mm, 2 mm i 3 m. Mreže su izrađene od inoxa kvalitete AiSi 316. X-TEND se izrađuje po mjeri za svaku pojedinačnu primjenu. Skoro pa nema ograničenja što se tiče duljine i širine mreže.

Postoje tri moguća smjera oka mreže u odnosu na okvir: horizontalno, okomito, dijagonalno.
Izbor smjera temelji se na sljedećim kriterijima: Arhitektonski i vizualni aspekti, tehnika montaže, sigurnosni zahtjevi, strukturni zahtjevi.

Prednosti X-TEND mreže:

 • Učvršćivanje i oblikovanje
 • Transparentnost i fleksibilnost
 • Težina i stabilnost
 • Dvodimenzionalni i trodimenzionalni oblici
 • Inovativna i izdržljiva
 • Visokokvalitetni nehrđajući čelik
 • Za unutrašnju i vanjsku uporabu
 • Estetika
 • Širok raspon uporabe

Sigurnost

X-TEND prolazi kroz redovite provjere, testiranja i inspekcije kvalitete i izdržljivosti mreže. Kontinuirane kontrole proizvodnje u skladu su s propisanim planom ispitivanja instituta za kontrolu radi utvrđivanja usklađenosti s Europskim tehničkim standardima.

Fleksibilnost mreže

X-TEND mreža zadržava svoj oblik i integritet bez obzira na težinu i eventualna dodatna opterećenja. Dobivene konstrukcije su vrlo stabilne budući da je raspodjela vlačnih opterećenja ujednačena po površini mreže.

Inox mreža podržava opterećenja i stvara napetost u sve tri dimenzije. Oblik i raspodjela težine se u velikim strukturama kontroliraju postavljanjem i podešavanjem zateznih elemenata.

X-TEND zahtijeva svoju potpornu strukturu da se nosi sa silama generirane napetošću mreže. I ravne i trodimenzionalne mreže su zategnute na krajeve strukture čime se osigurava njihova stabilnost. Zbog svoje fleksibilnosti, X-TEND se može ugraditi na zakrivljene ili okrugle strukture. Ovisno o pozicioniranju X-TEND omogućuje vizualne efekte koji se mogu postići kombinacijom širine mreže i poziciji oka.

Dodatne opcije i ponudu pogledajte na linku!

TTM Trgovina d.o.o. je početkom 2019. godine postala generalni distributer proizvoda Njemačke firme Carl Stahl Arhitektur za Hrvatsku. U mogućnosti smo ponuditi cjelokupni program CS-a koji se sastoji od inox mreža – X-TEND, inox sajle i oprema – I-SYS, oprema za zelene fasade – GREENCABLE, oprema za police – POSILOCK, LED rasvjeta za fasade sa mrežom – X-LED.

 

TTM TRGOVINA d.o.o.
TTM TRGOVINA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Montaža na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi