Ugodan dom u kojem se osjećamo sigurno i dobro naša je oaza mira i opuštanja. To posebno vrijedi za prostore posvećene higijeni, gdje provodimo dosta vremena svaki dan. Stoga je važno da kupaonica bude uređena u skladu s potrebama različitih korisnika.

Rješenje za sve generacije

Malo dijete ima dosta izazova kada je riječ o korištenju toaleta. Visina školjke u kućnom WC-u obično mu je previsoka i stoga mu je potrebna pomoć roditelja ili skrbnika. Ako osjećamo bolove i teško se krećemo, veliki izazov može postati i odlazak na WC. Ništa lakše nije ni starijima, koji se najčešće suočavaju s problemima prilikom silaska i ustajanja s WC školjke. Sve su to izazovi s kojima se mi ljudi suočavamo.

Čak i male, ali vitalno važne prilagodbe u životnom okruženju omogućuju nam da ublažimo te izazove i poboljšamo korištenje i dobrobit. Jedna takva prilagodba je ugradnja WC sustava Variotronic, podesivog po visini.

Predzidni VarioTronic sustav dizajniran je za poticanje samostalnog korištenja toaletnog prostora. Time se sprječava pojava inkontinencije, a odabirom odgovarajućeg ergonomskog položaja WC školjke potiče i pravilno pražnjenje crijeva.

Karakteristike WC sustava Variotronic

VarioTronic je proizvod na kojeg smo posebno ponosni u našem programu jer je električno podesiv po visini, tako da se visina WC školjke jednostavno podešava daljinskim upravljačem. Osim toga, njegova ugradnja ne zahtijeva preuređenje cijele kupaonice, jer se radi o predzidnom sustavu. To znači da samo uredite dovod i odvod vode te električni priključak, a VarioTronic se zatim postavlja na potpuno završen zid i pod.

  • Estetski je dizajniran i unijet će dašak elegancije u kupaonicu.
  • Zidni dio i stranice izrađeni su od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika te osiguravaju čvrstoću i izdržljivost.
  • Prednji dio je dostupan u HPL bijele boje i bijelom ili crnom sigurnosnom staklu.
  • Uz pomoć daljinskog upravljača, visina WC školjke se lako podešava u rasponu visine od 20 cm (-2 cm/+18 cm). Minimalna visina zidne WC školjke je 38 cm, a maksimalna 58 cm.
  • Potporni nosači su sklopivi, usklađeni bojom s WC sustavom i mogu se jednostavno postaviti ili ukloniti.
  • Sustav podnosi statičko opterećenje do 400 kg i omogućuje podizanje osoba težine do 180 kg, što je posebno važno kod zbrinjavanja osoba u domovima za starije osobe, bolnicama i rehabilitacijskim centrima gdje se osobe s poteškoćama u kretanju.
  • Možete odabrati mehaničke, pneumatske ili elektroničke tipke za aktiviranje. Tipke su estetski dizajnirane i osmišljene da budu jednostavne za korištenje i lake za instalaciju. Izrađene su od najkvalitetnijih materijala s garantirano dugim vijekom trajanja.

  • NEA tipke za aktiviranje ukras su svakog kupaonskog i wc prostora. Udobno i higijensko ispiranje moguće je uz pomoć moderne elektronike; čim priđete wc školjci pali se aktivacijska tipka, svijetle dvije kontrolne lampice. Automatsko ispiranje pokreće se jednostavnim pokretom ruke ispred tipke, a dostupna je posebna aplikacija za mobitel ili tablet za jednostavnu promjenu postavki tipke za aktiviranje. Automatsko ispiranje može se jednostavno uključiti ili isključiti kako bi se dodatno poboljšala praktičnost.

Možete preuzeti SCHWAB Tronic APP besplatno u Google play store ili u Apple App Store. 

Ugradnja

VarioTronic je sustav namijenjen za predzidnu ugradnju. Prije postavljanja sustava potrebno je urediti vodovod i odvodnju, izvesti elektro priključak te u potpunosti završiti zid i pod. Kako se VarioTronic sustav može isporučiti u dva odvojena dijela – tj. osnovni element i završni dio – prvo smo postavili osnovni element koji se sastoji od okvira, vodokotlića i elektromotora. Postavljamo ga na već završeni zid i spajamo.

Slijedi posljednja faza - završna obrada elementa. Budući da je osnovni element s prednjim pločama i stranicama dodatno zaštićen prije otvaranja, mogućnost oštećenja prije ugradnje je minimalna.

Optimalna dostupnost, sloboda izbora i pokreta

Kako bi pomogli osobama s posebnim potrebama u kretanju i pružili im odgovarajuću udobnost korištenja, VarioTronic je dizajniran tako da maksimalna širina elementa ne prelazi 42 cm. To olakšava prelazak s invalidskih kolica na WC školjku. Položaj sjedenja i podizanja je izuzetno udoban (18 cm viši od standardnih WC školjki) i prilagodljiv specifičnim zahtjevima korisnika.

FLUIDMASTER d.o.o.
FLUIDMASTER d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko maloprodaje i veleprodaje na području cijele Hrvatske, EU, BIH, Srbije, Makedonije, Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi