Svakome tko ima dvorište ili vrt teško je odoljeti vrtnim kućicama. Ta činjenica uopće ne začuđuje jer vrtna kućica ima mnogo korisnih funkcija. Kako bismo vas uvjerili da si i sami nabavite jednu donosimo top pet razloga za nabavku!

1. Spremište vrtnog alata

Primarna uloga vrtne kućice prvenstveno je pohrana alata. Zato su osim u vrtu, omiljene i u voćnjacima i vinogradima. Drvene, metalne ili limene vrtne kućice idealne su za pohranu lopata, motika, grablji, radne obuće i odjeće, ali i uređaja poput kosilice za travu, motorke i sličnog. Interijer kućice prilagodite svojim potrebama. Nabavite police, ormare, vješalice ili nešto slično za pohranu vrtnog alata i opreme. Tako ćete uvijek znati gdje vam se što nalazi i nećete gubiti vrijeme na potragu za stvarima.

2. Pohrana građevinskog materijala

Spremate li se na gradnju kuće ili vikendice vrtna kućica bit će vam i više nego korisna. U nju možete bez problema pohraniti građevinski materijal koji tako neće stajati razbacan po zemljištu ili biti izložen vremenskim neprilikama.

3. Mjesto za odmor i druženje

Vrtne kućice mogu se koristiti tijekom cijele godine, a tijekom toplih mjeseci je šteta da se ne iskoriste kao mjesto za odmor ili druženje. Idealne su za obiteljska druženja, igranje s djecom, ispijanje kave s prijateljima, za piknik i roštiljanje. Drvene kućice često se izrađuju s terasom čime je boravak u prirodi još ugodniji.

4. Kvaliteta i dugovječnost

Odaberete li za izradu kućice kvalitetan materijal veće su šanse da će odolijevati svim vremenskim neprilikama i samim time imati dugi vijek trajanja. Na primjer, drvene vrtne kućice najčešće se izrađuju od jele i smreke. Limene vrtne kućice popularne su zbog modularnosti gradnje, odnosno po potrebi se mogu nadograđivati. Idealne su kao pomoćni prostor za stambene ili poslovne objekte.

U dugovječnost objekta bit ćete najsigurniji ako ga stručno postavite, ako napravite dodatnu izolaciju zidova, poda i krova, na prozore stavite izo staklo, okvir napravite od metalnih profila…

5. Atrakcija

Vrtne kućice danas su pravi trend! Ne samo da su zahvalne zbog funkcionalnosti, već mogu biti prava vrtna atrakcija. Lijepa vrtna kućica mamit će poglede i biti vam na ponos. Vaše dvorište, vinograd ili vrt svakako će dobiti drugačiji štih.

Osim do sada navedenih kućice za eksterijer imaju i razne druge uloge, primjerice, neki od ovog praktičnog objekta odluče napraviti saunu, ako imaju bazen koriste je za pohranu stvari za bazen, ili od nje naprave spremište za zimnicu. Odabir namjene ovisi isključivo o vama i vašim ukućanima.

Na tržištu se nalazi velik izbor vrtnih kućica, možete kupiti gotovu ili naručiti izradu po mjeri. Postale su cjenovno pristupačne, a mogu se naći i na sniženjima, uglavnom tijekom jesenskih i zimskih mjeseci.

Kupnjom kućice olakšat ćete si rad u vrtu i u svakom trenutku ćete imati mjesto za predah od posla. Samim time će boravak u vrtu biti ugodniji – osobno zadovoljstvo je ipak najvažnije.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi