Zagreb je od prošle je godine bogatiji za dva nova sportska terena u Borovju i Prečkom.
 
U Zagrebu iz godine u godinu raste potreba za sportskim terenima koje bi, osim profesionalnih sportaša, koristili i rekreativci. Budući da još u fazi projektiranja novih terena, odnosno izvođenja njihove sanacije treba pronaći najbolji sustav i odabrati najkvalitetnije materijale, iznimno je važna koordinacija svih dionika kako bi se projekt pripremio i realizirao na najbolji mogući način.
 
U drugoj polovici prošle godine investitor je od izvođača, Maxmar grupe, zatražio rješenje za dva sportska centra – u Borovju i Prečkom. S obzirom na to da se za oba terena zahtijevalo da istovremeno budu pogodni i za profesionalce i za rekreativce, Odjel tehnike Mapei Croatia predložio je investitoru i izvođaču kao optimalno rješenje Mapecoat TNS Multisport Professional, višeslojni sustav na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji za unutarnje i vanjske multifunkcionalne sportske terene.
 
Kako se na oba terena radilo o novoj asfaltnoj podlozi, trebalo je pričekati minimalno 15-ak dana od njezina izvođenja da podloga oksidira. Nakon toga je kao temeljni premaz nanesen MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT, poluelastična akrilna pasta u bijeloj boji.
 
 
Ovaj temeljni premaz koristi se za pripremu i izravnavanje površina prije nanošenja završnih obojenih slojeva Mapecoat TNS sustava. Nakon njegova sušenja nanesen je MAPECOAT TNS FINISH 1, elastični obojeni akrilni premaz u vodenoj disperziji. MAPECOAT TNS FINISH osigurava relativno mekan osjet pod nogama, a na raspolaganju je, ovisno o brzini podloge, u tri verzije – 1, 3 ili 4.
 
 
Na igralištima u Zagrebu korišten je MAPECOAT TNS FINISH 1, kategorije 1 prema ITF-u. Karakterizira ga sporija podloga koja više odgovara rekreativcima, pa je stoga idealan za škole, sportske akademije i djecu. Završno je nanesen MAPECOAT TNS COLOR, fino granulirani obojeni akrilni premaz s odabranim punilima u vodenoj disperziji za završnu obradu teniskih igrališta, multifunkcionalnih sportskih terena te biciklističkih i pješačkih staza.
 
 
SLIKE 1, 2 i 3: Priprema i nanošenjeMAPECOAT-a TNS FINISH 1 na terenima sportskog centra Nur i Prečko.
 
Nakon sušenja MAPECOAT-a TNS COLOR na terenu su izvedene linije akrilnom bojom MAPECOAT TNS LINE. Velika prednost Mapecoat TNS sustava jednostavno je održavanje. Naime, dovoljno je redovito čišćenje terena čistom vodom, što ne utječe na postojanost boje i kvalitetu završnog sloja. Mapecoat TNS Multisport Professional sustav je visoke otpornosti na habanje, UV zrake i različite vremenske utjecaje, a može se koristiti za unutarnje i vanjske površine.
 
Odgovarajućim izborom sustava i rješenja kao i pravilnim izvođenjem radova Grad Zagreb od prošle je godine bogatiji za dva nova, ljepša i bolja sportska terena u kvartovima Borovje i Prečko.
 
TEHNIČKI PODACI
  • Sportski centar Nur i Sportski centar Prečko, Zagreb
  • Vrijeme izvođenja radova: kolovoz 2019. – rujan 2020. godine
  • Investitor: Grad Zagreb
  • Izvođač podopolagačkih radova: Maxmar grupa d.o.o., Klinča Sela
  • Mapei koordinator: Saša Kerep
 
PROIZVODI MAPEI
  • Mapecoat TNS White Base Coat, Mapecoat TNS Finish 1, Mapecoat TNS Color, Mapecoat TNS Line

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi