Jeste li znali da dnevno svjetlo utječe na bolje učenje kod djece?

Ako planirate preuređenje dječje sobe, razmislite o krovnim prozorima i dodatnom izvoru svjetla koji će pozitivno utjecati na učenje, kreativnost i vid vaše djece.

Dodavanje krovnih prozora može poboljšati san djece, pomoći im da se koncentriraju i stvoriti zdravo, razigrano okruženje u godinama koje dolaze. Ako želite stvoriti zabavnu i inspirativnu sobu za svoju djecu, maksimalno iskoristite svoj „peti zid” (tj. strop) ugradnjom krovnog prozora kako bi njihov prostor dobio najbolju moguću svjetlost.  

Tri razloga za dizajniranje dječje sobe s dnevnom svjetlošću  

Postoji mnogo dobrih razloga zašto ćete obožavati krovne prozore u dječjoj sobi. Krenimo redom.

1. Promicanje zdravlja očiju

Znate li da dnevno svjetlo potiče razvoj očiju kod djece i mladih? Djeci pomažete razviti zdrave oči okružujući ih sa što više dnevne svjetlosti od rane dobi. Jednako tako, prirodno svjetlo utječe na bolje raspoloženje i koncentraciju.

2. Bolji san

Sunčeva svjetlost pomaže u postavljanju cirkadijalnog ritma vašeg tijela (ciklus spavanja/buđenja) i omogućuje vašem mozgu da spozna kada je vrijeme za spavanje i buđenje. Pomozite svojoj djeci da bolje spavaju dizajniranjem sobe ispunjene dnevnom svjetlošću. I vam će se olakšati posao jutarnjeg buđenja djece za vrtić ili školu, a vikendom samo spustite rolete i svi spavate produženo.

3. Potaknite zdrav rast

Izloženost dnevnoj svjetlosti ima mnoge nevjerojatne dobrobiti, kako fizičke tako i psihičke. Dnevna svjetlost također utječe na proizvodnju serotonina, povezanog s osjećajem dobrobiti i sreće kod djece.  

Prirodno svjetlo ključno je za naše zdravlje, a potreba za osvjetljenjem razlikuje se od sobe do sobe. EU standardi diktiraju veličinu površine prozora: 20 % površine poda. Neke od glavnih prednosti VELUX krovnih prozora su kaljeno staklo i mogućnost prozračivanja i kad je prozor zatvoren.

 

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi