Moeding ventilirane keramičke fasade

Terracotta ploče osvajaju tržište vjetrenih keramičkih fasada

Nakon izvedbe vjetrenih keramičkih fasada s terracotta pločama na tri prestižna objekta u Hrvatskoj, uvjerili smo se da je novi sistem vjetrenih keramičkih fasada probudio veliki interes kod projektanata i investitora tako da se te ploče traže i za manje objekte.

Prednost terracotta ploča u usporedbi s klasično prešanim velikoformatnim keramičkim pločama je mogućnost da se ploče izvode ekstrudiranjem u dužini do 3 m i širini od 15 do 80 cm. Ploče se mogu dobiti u neglaziranoj i glaziranoj površini, glatke ili reljefne. Debljina ploča je normalno 3 ili 4 cm (tip "Alphaton" ili "Longoton" firme "Moeding"). Kod duple ploče sa šupljinama ploče imaju veliku otpornost na udarce i veču apsorbciju zvuka(11-14dB) u odnosu na ravne ploče.

Prednost na klasične keramičke ploče im je da je horizontalna otvorena fuga prekrivena perom gornje ploče tako da voda ne može ući iza ploče. Velika prednost je i to da se svaka ploča pojedinačno da naknadno zamijeniti. Ploče su nezapaljive (A klase), kiselootporne i otporne na mraz. Montaža ploče se vrši na BWM potkonstrukciju tip ATK 102Minor sa četiri inox kopče na svakoj ploči. Potkonstrukcija se sastoji od vertikalnih T-profila s utorima u koje se ubacuju inox kopče i EPDM gumene trake. EPDM gumene trake osiguravaju elastično nalijeganje i sprečavaju klizanje ploča.

Prva vjetrena keramička fasada s terracotta pločama je izvedena 2005. godine na trgovačkom centru „Cascade"u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. Korištene su terracotta ploče u boji cigle 120×30×4 cm firme NBK. Autor projekta je arhitekt Goran Rako."CASCADE", Tkalčićeva, Zagreb NBK 120×30×3 cm

Na objektu "Kulturni centar Valpovo" arhitekt Ivanović se odlučio za slične ploče u boji naturrot i lachs firme "Moeding". Dimenzija ploča 120×30×3 cm. Kombinacijom druge boje dobiven je kontrast prostora. Objekt je završen u jesen 2010.


"Kulturni centar Valpovo" Moeding 120×30×3 cm

Arhitekt Janković iz firme „Plan", Zagreb je za fasadu novog kliničkog centra „Medikol" u Zagrebu odabrao terracotta ploče firme "Moeding" dim. 120×30×3 cm i ne znajući da će izmjenom širine horizontalne fuge riješiti uklapanje ploča bez horizontalnog rezanja. Normalno je predviđena horizontalna i vertikalna fuga 8mm širine. Povećanjem horizontalne fuge na 14 mm iste su naglašene i modul s 300mm povećan na 306mm. Firma „Keratek d.o.o." Zagreb je u Hrvatskoj prva prije 20 godina izvela vjetrenu keramičku fasadu na objektu „Pliva", Savski Marof i prije 15 godina fasadu upravne zgrade "Coca Cola" u Zagrebu. U suradnji s našim partnerom iz Njemačke firmom BWM smo u stanju izvesti vjetrene fasade i s kamenim oblogama kao što je fasada "Hoto Tower" i fasada trgovačkog centra „Lidl", Supetar na Braču. Sistem rada Keratek firme je "ključ u ruke" s 10 godišnjom garancijom sistema.


"Klinički centar Medikol", Zagreb Moeding 120×30×3 cm

Cijena izvedenih vjetrenih keramičkih fasada sistema ključ u ruke s keramičkim pločama 60×60 do 60×120 cm se kreću već od 650 do 800 kn/m², a vjetrenih keramičkih fasada s "Moeding" terracotta pločama dim. 120×30×3 cm od 850 do 1400 kn/m² (ovisno o boji, strukturi i veličini ploča).


9000 m2 Moeding fasadnih keramičkih ploča
tip Alphaton na fasadi Mall of Split

Dostavite nam e-mailom u AutoCAD-u poglede na fasade, tlocrte i presjeke s formatom i bojom te debljinu mineralne vune i dostavit ćemo rješenje i ponudu.

KERATEK d.o.o.
KERATEK d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi