Sistem aluminijske noseće podkonstrukcije za ventilirane fasade, VENT, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu, pronašao je svoju primjenu na različitim objektima od St. Petersburga do New Yorka.

Kako bi svojim klijentima ponudio kompletnu uslugu, VENT fasadna podkonstrukcija uspješno se kombinira s Larson i Larcore panelima španjolske kompanije Alucoil kao i Aquapanel oblogama kompanije KNAUF.

Ventilirane fasade posljednjih godina pronašle su široku primjenu u arhitekturi. Stvaranjem prostora između fasadne obloge i zida samog objekta, njegova unutrašnjost se štiti od prevelikog zagrijavanja ljeti i gubitka topline zimi.

Ova vrsta fasadnog oblaganja, pri kojoj se nove obloge jednostavno dodaju na prethodno montiranu podkonstrukciju preko postojećih ili ranije izvedenih fasada, predstavlja idealan i brz način da se stari objekti moderniziraju i obnove na suvremen način prema aktualnim standardima u građevinarstvu.

Prednost za kreativne arhitekte predstavlja i primjena svih tipova fasadnih materijala, koji se mogu montirati u sklopu ventilirane fasade – od aluminijskih kompozitnih i saćastih panela, punih limova, stakla, prirodnog kamena, keramike, polikarbonitnih ploča sve do Aquapanel by KNAUF ploča.

Tehnomarket VENT sistem nosećih podkonstrukcija

Tehnomarket VENT sistemi podkonstrukcija ventilirajućih fasada sastoji se od dvije grupe sistema, panelnih i kasetnih, koje se upravo razlikuju po kompatibilnim materijalima i načinu kačenja na postojeću podkonstrukciju.

Kod panelnog sistema ravne ploče koje će obložiti fasadu pričvršćene su za podkonstrukciju vidljivim ili nevidljivim vezama. Sa druge strane, kod kasetnog sistema prethodno pripremljene kasete za oblaganje fasade se fiksiraju na podkonstrukciju skrivenim nosačima i prihvatnim elementima.

Panelnu grupu sistema čine Rivet, Tack, Hide, Stone, Rock i Continual, koji su pogodni za kačenje slijedećih vrsta obloga: aluminijskih kompozitnih panele Larcore, HPL laminiranih ploča, stakla, granitne keramike, kamena, fiber-cementnih ploča, limova, polikarbonatnih ploča i Aquapanel cementnih ploča.

Kasetni sistemi pod nazivom Box, Slider, Bolt, Gasket i Fit, pogodni su za montažu kompozitnih panela Larson i punih limova.

Kombinacijom sistema, uz mogućnost izuzetno velikog izbačaja fasade u odnosu na objekt zahvaljujući pojedinim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rešenje za ,,kačenje" najvećeg broja fasadnih obloga koje pripadaju modernom dobu.

AQUAPANEL KNAUF s VENT podkonstrukcijom

Vent RIVET je sistem namijenjen prihvaćanju ravnih ploča fiksiranih mehaničkim vezama direktno na aluminijsku podkonstrukciju sa lica fasade u vidu pop-zakivača ili vijaka, što može a i ne mora biti vidljivo u zavisnosti od izbora fasadnih obloga.

Kod AQUAPANEL ploča ovaj sistem se koristi kao podloga za završni mokri postupak, te su spomenute mehaničke veze namjenski vijci samoresci, sa upuštenom glavom finalno skriveni ispod završnog sloja.

Aluminijski profili, u većini slučajeva vertikalno orijentirani, nemaju završnu obradu, već su sirovi, jer su skriveni iza završnih slojeva fasade. KNAUF AQUAPANEL® Outdoor su ravne fasadne ploče koje služe kao idealna podloga za razne površinske obrade.

Standardne širine ploča su 1250 mm, a dužine mogu biti 900 mm, 2000 mm i 2500 mm, uz debljinu od 12,5 mm. Uz osnovni proizvod, AQUAPANEL® ploču, obavezna je i primjena svog pratećeg materijala prema preporukama proizvođača kako bi gotova fasada imala visoke performanse.

Ventilirana fasada Vent RIVET+AQUAPANEL® je dizajnirana tako da omogućuje nesmetano strujanje zraka u sloju podkonstrukcije između toplinske izolacije i fasadne obloge kako bi se ostvarila njena osnovna funkcija – visok stupanj uštede energije tokom cijele godine.

Pored izuzetnih termičkih performansi, jedna od ključnih prednosti ovog sistema je i idealno ravna fasada na velikim površinama i visokim objektima.

Također, VENT AQUAPANEL nudi i sistemska rešenja za kombiniranje sa svim drugim tipovima fasade, kao i elementima stolarije što dodatno preporučuje ovaj sistem za primjenu na najzahtjevnijim objektima suvremene arhitekture.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi