Nevjerojatna ugodnost. Značajna ušteda.

Variotherm sustavi podnog grijanja, linijski sustavi grijanja, kanalni sustavi grijanja, zidni sustavi grijanja/ hlađenja i sustavi stropnog hlađenja/ grijanja rezultat su 35-godišnjeg iskustva. Kao pionir u sustavima zidnog grijanja/ hlađenja u Europi – prvi Variotherm-ov sustav zidnog grijanja lansiran je na tržište prije više od 25 godina – Variotherm posjeduje sveobuhvatno stručno znanje, koje jamči visoku učinkovitost sustava, malu potrošnju energije, te postizanje ugodne klimatizacije prostora.

Krajnje brzi! Svaki podni sustav grijanja nema tu značajku …

Površina VarioKomp sustava modularnog podnog grijanja grije krajnje brzo. To ga čini značajno bržim i jednostavnijim za upravljanje od klasičnih sustava podnog grijanja.

TOPLA STOPALA TIJEKOM ZIME? PREKRASNO!

Variotherm sustavi podnog grijanja pretvaraju hladne podove od kamena, cigle ili keramičkih pločica u ugodno tople površine – htjet ćete stalno hodati bosi! Svi Variotherm sustavi podnog grijanja štede vaš novac, budući se radi o štedljivim niskotemperaturnim sustavima grijanja.

7 SUSTAVA. 1000 PRIMJENA.

Variotherm sustavi podnog grijanja prilagođuju se svim građevinskim uvjetima. Super tanki VarioKomp (ploča debljine 18 mm) naša je zvijezda. Savršen je za suhu gradnju, manja renoviranja starih zgrada i za podove na kojima nema prostora za estrih. Za podove s estrihom, Variotherm nudi VarioClip, VarioRast, VarioNop i VarioRoll sustave podnog grijanja. Svi Variotherm sustavi podnog grijanja iznimno su jednostavni za postavljanje. NOVOST: Variotherm nudi pravo rješenje za proizvodne pogone, skladišne prostore i ostala industrijska podna grijanja – VarioSo-lid. Optimalno grijanje velikih industrijskih površina. Za zdravu radnu okolinu.

TEHNOLOGIJA | VRSTE

Modularni sustav podnog grijanja VarioKomp 20 mm

 1. Podkonstrukcija
 2. Kompaktna ploča
 3. Cijev VarioProFile 11.6×1.5 Laser
 4. Kompaktna smjesa za punjenje
 5. Podna obloga

VarioClip

 • Žičana mreža ø3 mm
 • Vario spojnice za fiksiranje
 • Cijev VarioProFile 16×2 Laser

VarioRast

 • Mrežasta folija za prekrivanje s otisnutom mrežom dim. 50×50 mm
 • Vario vodilice sa samoljepivom trakom na pozadini
 • Kopce za učvršćivanje cijevi
 • Cijev VarioProFile 16×2 Laser

VarioNop

 • Ploča s naborima, 1400 × 800 mm – s debljinom izolacije od 11 ili 30 mm ili bez izolacije (VarioFix). Međulamele podižu VarioProFil cijev s izolacije, tako da grijaca glazura u potpunosti obuhvaća cijev.
 • Cijev VarioProFile 16×2 Laser

VarioRoll

 • VarioRoll zvučna izolacija od polistirena (20 ili 30 mm) s laminiranom specijalnom folijom.
 • Optimalna stražnja pridržna sila za klamerice
 • Klamerice za učvršćivanje cijevi
 • Cijev VarioProFile 16×2 Laser

VarioSolid (industrijski sustav podnog grijanja)

 • Betonska ploča i mrežno pojačanje (osigurava kupac)
 • Pričvrščivanje vezivanjem žicom
 • Cijev Variomodular 20×2 Laser
 • Razmaknice, odvajajući slojevi i pripremljena termo izolacija (osigurava kupac)

Cijev Variomodular 20×2 Laser
Cijev VarioProFile 16×2 Laser
Cijev VarioProFile 11.6×1.5 Laser

5 – slojna kompozitna cijev
Samo u Variothermu: jedan od unutrašnjih slojeva cijevi načinjen je od aluminijske stijenke debljine 0.25 mm – Od tuda ekstremno stabilan oblik cijevi i lagana savitljivost. Profilirana površina!

ODLIČNO. BRZO. UGODNO.

Variotherm linijski sustavi i sustavi kanalnog grijanja savršeni su za ugodno življenje. U usporedbi s konvencionalnim radijatorima, oni funkcioniraju s niskim temperaturama i s neznatnom količinom tople vode. To značajno reducira troškove grijanja. Dostupni su u 200 RAL boja, Delta i Beta sustavi pokrova pokrivaju gotovo sve želje dizajniranja. Elegantni zbog raznovrsnih boja, te zahvaljujući plastificiranom metalnom pokrovu. Po želji kupca, moguće je linijski sustav grijanja prekriti posebnim pokrovom, načinjenim npr. od punog drveta. Kao pravi kameleon, linijski sustav grijanja Classic jedva je vidljiv i stoga pruža maksimalnu slobodu dizajniranja. Variotherm kanalni sustavi grijanja dostupni su u 4 različite dimenzije, 2 različite varijante rešetki i 6 osvježavajućih boja. Dužine je moguće naručiti po mjeri.

TEHNOLOGIJA | VRSTE

Linijski sustav grijanja Delta

 1. Nosač
 2. Grijaći element
 3. Metalni pokrov

Linijski sustav grijanja Beta

 1. Nosač
 2. Grijaći element
 3. Metalni pokrov
 4. Metalna stražnja stijenka
 5. Podnožje

Linijski sustav grijanja Classic

 1. Nosač
 2. Grijaći element
 3. npr. drveno kućište

PODNO KANALNO GRIJANJE

 1. Podni kanal
 2. Grijaći element
 3. Zračna pregrada
 4. Ravne ili zaobljene rešetke
 5. Vijci za podešavanje

PREDIVNI ZIDOVI. PAMETNI STROPOVI.

Variotherm modularni strop, modularni zid, zidovi System i EasyFlex su jednostavno prekrasni! Ovi sustavi omogućuju grijanje vaših soba zimi i hlađenje ljeti. Modularni strop i modularni zid dizajnirani su za sustav suhe gradnje. Predstavljaju fleksibilan sustav ploča, prethodno sastavljen za postavljanje na zidove ili na stropove. Sustav kombinira grijanje, hlađenje i zidne strukture! Zidovi System i EasyFlex (zidno grijanje visokih performansi, s malim razmakom između cijevi) predstavljaju cjelovite sustave za ožbukane površine interijera. Oni jamče maksimalni mogući prijenos topline i maksimalnu funkcionalnost.

IZABERITE EKONOMIČNO. ZA DOBROBIT OKOLIŠA.

Kombinirajte niskotemperaturne sustave Modularni strop, Modularni zid, zidove System i EasyFlex s tehnologijama za uštedu energije, kao što su toplinske pumpe, solarni sustavi, te sustavi s biomasom. Vezano uz ekonomsku i ekološku prihvatljivost: zid System nagrađen je s ZNAKOM KVALITETE IBO (Austrijski Institut za zdravlje i ekološko građenje) i visoko je učinkovit s obzirom na cijenu sustava! Modularni strop i modularni zid uključuju ploče FERMACELL, provjerenog utjecaja na ljudsko zdravlje te na sigurnost.

TEHNOLOGIJA | VRSTE

Zidno grijanje/ hlađenje suhih zidova

Zid ModuleStandard

Cjelovit sustav s 10 promjenjivih ploča: grijanje, hlađenje i zid u jednom.

Grijanje/ hlađenje žbukanih zidova

Zid System/Zid EasyFlex

Zid System za ožbukane zidove.
Zid EasyFlex za individualno dizajnirane životne površine.

Shvatili ste?

Variotherm lokator cijevi omogućuje Vam precizno pronalaženje cijevi. To znači da nećete više nikada imati problema s vješanjem slika!

Cijev VarioProFile 16×2 mm Laser
Cijev VarioProFile 11.6×1.5 mm Laser
5-oslojna kompozitna cijev

Samo u Variotherm-u: cijev s aluminijskim slojem u stijenci – ekstremno stabilnog oblika i jednostavna za savijanje. Profilirane površine!

HLAĐENJE STROPOVA = GRIJANJE STROPOVA

Variotherm sustavi modularnih stropova i akustičnih modularnih stropova pomažu vam da ostanete cool i za vrijeme vrućih dana. Cirkulirajuća hladna voda, koja prolazi kroz pr. toplinsku pumpu, rashlađuje strop vaše kuće ili vašeg ureda. Velika površina hlađenja ima ekstremno nisku potrošnju energije i potpuno je tiha! Modularni stropovi su sustavi grijanja površina, koji griju zidove ili stropove. Prilikom grijanja stropova, otpuštaju isijavajuću toplinu, koja je ugodna poput sunčeve topline. Efekt isijavanja topline stvara osjećaj ugode i udobnosti.

VIDLJIVA REDUKCIJA ZVUKOVA. NEVIDLJIVO HLAĐENJE I GRIJANJE.

Sve Variotherm modularne ploče dostupne su s glatkom površinom, kao i s akustičnom površinom za apsorpciju zvuka. U kombinaciji s integriranim hlađenjem i grijanjem stropova (koje je već ugrađeno) sve je uvijek na pravom mjestu za ugodnu sobnu/radnu temperaturu!

U uredima, penthouseima, stanovima, potkrovljima, školama i prostorima za događanja: Variotherm fleksibilni stropovi za hlađenje i grijanje savršeno pristaju svakom krovu i svakoj stropnoj konstrukciji. Izaberite između dva osnovna sustava u mnogo varijanti i veličina. Strop ModulStandard za fiksne stropne strukture, kao i stropovi ModulRaster za spuštene stropne konstrukcije.

TEHNOLOGIJA | VRSTE

STROPNO HLAĐENJE/ GRIJANJE SUHIH ZIDOVA

Strop ModulStandard – Classic

Za fiksne stropne konstrukcije

Strop ModulStandard – Akustik

Za fiksne stropove

Strop ModulRaster – Classic

Za spuštene stropne strukture

Strop ModulRaster – Akustik

Za spuštene stropne strukture

Fermacell ploča s integriranim cijevima VarioModul i akustičnom površinom za zvučnu izolaciju

Akustični strop s tri promjera rupa: 4, 8 i 10 mm. 3 različite veličine ploča ModulStandard, 2 različite veličine ploča ModulRaster

Glatka Fermacell ploča s integriranim cijevima VarioModul

10 različitih veličina ploča ModulStandard, 2 različite veličine ploča ModulRaster

UDOBNOST I UŠTEDA ENERGIJE

Naši kupci nas vole zbog sljedećeg:

 • Optimalno grijanje i hlađenje u svim sobama za savršenu UGODNOST!
 • Brza i prijateljska usluga, stručni ODGOVORI!
 • Uvijek u skladu s posljednjom tehnologijom, jamčimo INOVATIVNOST!
 • Sve je JASNO i JEDNOSTAVNO, naravno na pismeno!
 • PROFESIONALNOST prije svega – od prvog kontakta do referentne liste!

VARIOTHERM OD 1979.

Variotherm je austrijska tvornica sa stotinama partnera i predstavništava u Austriji, Europi i diljem svijeta.

TROCKENBAU SYSTEME LMK d.o.o.
TROCKENBAU SYSTEME LMK d.o.o.
Izvedba na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi