Dizalice topline ili toplinske pumpe predstavljaju jedan od najekonomičnijih, učinkovitih i istodobno ekološki prihvatljivih načina pripreme potrošnje tople vode i grijanja. Ne proizvode štetne emisije te rade vrlo učinkovito čak i na niskim vanjskim temperaturama.

Gdje god živite, bez obzira na vrstu gradnje, Vaillant ima odgovarajući sustav dizalice topline. Pravi primjer je selo Naimakka u Švedskoj, 235 km sjeverno od Arktičkog kruga. Jedini stanovnik je 80-godišnji Åke koji je odgovoran za meteorološku stanicu Naimakka. Ovo selo rijetko tko posjećuje jer temperature padaju i do -40 °C. No, jednog dana Åke je došao na ideju kako privući više posjetitelja: pretvorio bi Naimakku u najudobnije mjesto u Švedskoj. Saznajte više o ovoj priči, te tome kako Vaillant i u najhladnijim mjestima kao što je Naimakki može iskoristiti pohranjenu energiju iz tla za stvaranje udobnog doma.

Tehnologija rada

Dizalice topline su uređaji koji besplatno koriste dostupnu toplinu iz okoliša za toplinsku opskrbu kuće s jednom obitelji, ili za više obiteljskih kuća. Koriste geotermalnu energiju iz zemlje, podzemnih voda ili zraka. Toplinsku energiju s niske temperaturne razine dižu na višu, prihvatljivu za adekvatnu primjenu u odgovarajućem sustavu distribucije topline.

Prednosti Vaillantovih sustava dizalice topline:

  • Korištenje prirodnih, neiscrpnih izvora energije
  • Nema štetnih emisija
  • Učinkovitost: do 75 posto energije dolazi iz okoliša, samo 25 posto treba dodati u obliku električne struje
  • Hlađenje tijekom ljetnih mjeseci
  • Jednostavna tehnologija visokih vrijednosti, niskih troškova održavanja s dugim vijekom trajanja

Ponuda Vaillant dizalica topline

Nova generacija dizalica topline donosi brojne mogućnosti. Osnovu čini sustav dizalice topline zemlja/voda, koji se s odgovarajućim izmjenjivačem može jednostavno prenamijeniti i fleksibilno koristiti ostale izvore topline (toplinu vanjskog zraka ili podzemne vode).

Zahvaljujući aktivnoj funkciji hlađenja koju posjeduju dizalice topline flexoTHERM/flexoCOMPACT exclusive moguće je osigurati potpunu udobnost doma tijekom cijele godine.

  • Dizalice topline zemlja/voda
  • Dizalice topline zrak/voda
  • Dizalice topline voda/voda

VAILLANT d.o.o.
VAILLANT d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Maloprodajna distribucija proizvoda putem partnera u cijeloj Hrvatskoj (Žepoh - 01/ 65 52 113; Petrokov - 01/ 23 55 333)
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi