O iznimnom značaju kvalitetnog sna za naše zdravlje i dobrobit govore mnogi stručnjaci iz različitih područja. Ujedno skreću pozornost na kvalitetu kreveta na kojem spavamo. Ako se i vi budite ujutro umorni i s bolovima u donjem dijelu leđa, možda je vrijeme za zamjenu ovog vrlo važnog komada namještaja spavaće sobe. Pozivamo vas da provjerite ponudu kvalitetnih i modernih kreveta najvećeg online ponuđača namještaja kod nas, salona namještaja Furnitura!

U nastavku vam predstavljamo kako možete postići znatno bolju kvalitetu sna odabirom pravog kreveta i konačno se probuditi svježi i odmorni.

Nabavite si kvalitetan madrac

Činjenica je da možete osigurati kvalitetno i udobno ležište samo odabirom pravog kreveta. Budući da o njemu ovisi kvaliteta vašeg sna, savjetujemo da njegovoj kupnji pridate posebnu pažnju.

Kako biste osigurali što udobniji i tijelu prikladan krevet, morate obratiti pažnju na tri ključna faktora - odabir madraca, letvica i kreveta odn. okviru kreveta. Madrac treba biti prilagođen vašoj težini, tijelu i položaju u kojem najčešće spavate. Osim kvalitetnog madraca, potrebne su vam odgovarajuće letvice - stručnjaci preporučuju podesivu tvrdoću. Posljednji ključni element na putu do savršenog sna je krevet čija uloga daleko nadmašuje samo estetski aspekt.

Okvir kreveta izrađen od visokokvalitetnih i zdravstveno prihvatljivih materijala dodatno podupire madrac, a time i vaše tijelo tijekom spavanja. Stoga nikada krevet ne birajte samo prema tome što vam se sviđa, već se prije svega zapitajte o njegovoj funkcionalnosti i korisnim prednostima koje vam pruža.

Krevet BARRETA

Budite oprezni s veličinom kreveta

Želite li se u novo jutro probuditi odmorni i bez bolova u mišićima, iznimno je važno odabrati dovoljno velik krevet. Trebate ga prilagoditi svojoj velićini, a oni koji spavaju s partnerom trebaju odabrati veći krevet. Na tržištu su dostupni kreveti različitih dimenzija pa ne biste trebali imati većih problema pri odabiru. Najčešće dimenzije su:

  • Kreveti 90 x 200 cm: riječ je o najčešće korištenom klasičnom tipu kreveta, prikladnom za jednu osobu. Istih dimenzija su i dječji kreveti.
  • Kreveti 120 x 200 cm: modeli kreveta velićine 120 x 200 cm prikladni su za spavanje jedne osobe, ali pružaju veću udobnost zbog veće dužine. Na njima povremeno mogu spavati dvije manje osobe, no za kvalitetan san bolje je da krevet koristi samo jedna osoba.
  • Kreveti 140 x 200 cm: modeli koji su već prikladni za dvije osobe, ali samo ako su one nešto manje. Za više osobe preporučuje se kupnja većeg okvira kreveta.
  • Kreveti 160 x 200: kod ovakvog tipa kreveta već možemo govoriti o pravom bračnom krevetu. Svakom od para pruža dovoljno prostora, a time i udobnost i kvalitetan san. Prednost ove veličine kreveta je mogućnost odabira jednog madraca ili dva odvojena (80 x 200 cm). Taj se posebno preporučuje u slučajevima kada partneri imaju značajnu razliku u težini ili potpuno različite načine ili položaje spavanja.
  • Kreveti 180 x 200 cm: dimenzija koja pruža iznimnu udobnost i dovoljno prostora čak i za mlađe članove obitelji koji vole noću spavati uz svoje roditelje. Ako imate dovoljno prostora u spavaćoj sobi, savjetujemo vam da odaberete krevet ovih dimenzija. Čak i kod ovih modela možete birati između jednog madraca ili dva odvojena (90 x 200 cm).

Krevet BETA

Praktična korisnička rješenja

Mnogi moderni modeli kreveta nude izvrsna rješenja za korisnike, bilo da olakšavaju čišćenje i održavanje (materijali, kvalitetne tkanine,...) ili pružaju dodatnu udobnost. Ovdje vrijedi napomenuti:

  • mogućnost povišenog ležaja ispod kojeg možete spremiti puno stvari koje vam svakodnevno nisu potrebne,
  • dodatni ležaj koji je često prisutan kod dječjih kreveta i odlično je rješenje za večeri kada kod vašeg djeteta prespava prijatelj,
  • ladica ispod kreveta, namijenjena za odlaganje posteljine, dječjih igračaka ili drugih predmeta.

Krevet GALANT

Elegancija u vašoj spavaćoj sobi

Na kraju, prilikom opremanja spavaće sobe, ne smijete zaboraviti estetsku ulogu koju ima vaš krevet. Možda nije najvažnija, ali je ključna, zbog koje ćete se još s većim zadovoljstvom smjestiti u nju i odmoriti se nakon napornog dana. Birajte krevet u skladu s ostatkom namještaja u spavaćoj sobi – pripazite na stil, boje i materijale, koji se međusobno slažu i stvaraju savršenu harmoniju.

Ako želite spavati na krevetu koji je funkcionalan, kvalitetan, ali i estetski savršen, savjetujemo da pogledate ponudu kreveta u salonu namještaja Furnitura. Možete birati između drvenih, tapeciranih, metalnih i boxspring kreveta, koji vam jamče san kao na oblaku.

Krevet CARRIE

Ako trebate pomoć pri kupnji, obratite se njihovom savjetničkom timu. U ovom višestruko nagrađivanom salonu namještaja svojim kupcima nude cjelovito savjetovanje prilikom kupnje unutarnjeg namještaja. Ako se nađete u dilemi prilikom odabira kreveta, možete postaviti svoje pitanje putem online obrasca, poslati im e-mail na info@furnitura.hr ili ih nazvati na 099 35 71 689.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi