Muči li vas razbacana odjeća u spavaćoj sobi ili prepuni ormari? Nered može frustrirati, ali vas i usporiti dok se spremate za posao ako ne znate gdje vam se nešto od odjeće nalazi.

Spremanje odjeće u spavaćim sobama zahtijeva dobru organizaciju. Najbolje je držati odjeću na vješalicama jer se tako zrači i manje se gužva. Zato u ormaru pokušajte osloboditi što više mjesta za vješalice, a imate li mjesta idealno je kombinirati dugi i kratki prostor za vješanje, kao i police ili ladice. Prostor ćete najbolje iskoristiti s uklopljenim ormarima za odjeću jer ćete ih lakše prilagoditi svojim potrebama nego samostojeće ormare. Ipak, ugrađeni ormari, rađeni po mjeri mogu biti preskupi za vaš džep, pa razmislite o mogućnostima.

U spavaćoj sobi uvijek možete napraviti improvizirani ormar za spremanje odjeće. Time ćete uštedjeti, a istodobno riješiti problem spremanja odjeće. Na primjer, dio spavaonice u kojoj bi držali odjeću možete zakloniti sa zavjesom. Prednost je u tome i što na ovakav način možete mijenjati mjesto spremanja odjeće, dok je samostojeće ormare teže pomicati.

Vješate li odjeću najbolje je da koristite drvene vješalice jer se ne savijaju i neće se zakvačiti za odjeću. Imate li u spavaćoj sobi mnogo prostora bez problema možete napraviti veliku garderobu i opremiti je policama, ladicama i vješalicama. Prostor ćete najbolje iskoristiti s vješalicama postavljenim na različite visine. Dobro vam mogu doći police, koje su jeftinije od ladica i nastojite ih nabaviti s različitim dubinama. Primjerice, plitke ladice odlične su za rublje ili marame.

Preporučuje se da odjeću spremate sezonski i onu koja vam ne treba stavite u zatvorene vreće ili kutije s poklopcem. Vaša odjeća će nakon spremanja izgledati bolje i trajati dulje.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi