Posuđe od plemenitog čelika ima brojne prednosti i zato je omiljeno u svim kućanstvima. Na primjer, veoma je otporno, ne trebate se bojati hrđe, neće mijenjati boju, jednostavno je za održavanje.

Kako bi uspješno održavali svoje posuđe od čelika bitno je da ga isperete odmah nakon što se gotovi s kuhanjem jer bi inače kuhinjska sol mogla nagristi njegovu površinu. Zato se, primjerice, savjetuje da vodu za kuhanje tjestenine posolite tek nakon što zakuha. Tako će se sol odmah otopiti i neće uspjeti nagristi površinu.

Za čišćenje posuđa od plemenitog čelika nisu potrebna posebna sredstva, jedino ako se radi o zaista tvrdokornim mrljama. Tave i lonce od ovog materijala možete bez brige prati u perilici suđa.

Postoji nekoliko trikova kojima možete dati sjaj ovakvom tipu posuđa. Na primjer, kuhate li špinat ne samo da ćete dobiti ukusno jelo, već će oksalna kiselina iz špinata temeljito očistiti lonac i podariti mu novi sjaj. Vaš lonac zablistat će i ako u posudi prokuhate prašak za pecivo koji ste prethodno otopili u vodi. Kamenac pak možete odstraniti koristeći ocat ili limunsku kiselinu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi