Želite li uspješno održavati vrt na balkonu trebate se dobro raspitati o biljkama koje bi mogle podnijeti uvjete koji ih očekuju i kako ih održavati. Primjerice, bi li mogle uspijevati posađene u teglama, koliko često ih je potrebno zalijevati i koliko im je sunčeve svjetlosti potrebno za uspješan razvoj. Osim u teglama biljke možete posaditi u košarama, bačvama, starim gumama ili nekim drugim predmetima. Bitno je da su posude dovoljno čvrste kako bi izdržale zemlju i plodove.

Na balkonu možete uspješno posaditi razne vrste voća i povrća. Želite li da vaše jestivo bilje bude zaklonjeno od vjetra i pogleda susjeda balkon možete ukrasiti bujnim penjačicama koje postavite na rešetke. Idealna zaštita je zimzelen koji je jednostavno održavati. Za sadnju na balkonima preporučuju se biljke kao što su rajčice, paprika, salata, patlidžani, češnjak, rotkvice, razno začinsko bilje, mahunarke, feferoni ili jagode. Uspješno možete uzgojiti čak i povrće poput tikvica ili krumpira. Naravno, želite li vrt s kvalitetnim plodovima morate ga redovito njegovati. Za održavanje vrta na balkonu je ključna dobra drenaža jer sprječava dugo zadržavanje vode oko korijena, odnosno sprječava truljenje biljke.

Vrt na balkonu je odlična ideja jer ćete imati kvalitetniju prehranu, a istodobno će poslužiti kao zanimljiv hobi i razbibriga.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi