Ljetno vrijeme idealno je za blagovanje na otvorenom. Želite li u obrok na otvorenom unijeti dozu osobnosti i učiniti ga posebnijim to možete učiniti uređenjem blagovaonskog stola i stolica te s načinom posluživanja hrane i pića.

Uređenje stola za blagovanje na otvorenom možete prilagoditi okruženju u kojem se nalazite. Primjerice, živite li na selu ili samo boravite u vikendici u prirodi možete pripremiti „seoski" stol. Napravite cvjetne aranžmane od cvijeća i lišća koje se nalazi u vašoj blizini ili u staklenke stavite osušeno poljsko cvijeće. Za ukras stola možete upotrijebiti i fenjere, a prigodno je postaviti ih i u blizini stola, na primjer na staro bure, obješene na grablje ili neki drugi alat. Za sjedenje postavite drvene klupe ili napravite stolice od bala sijena. Za ubruse možete koristiti stare kuhinjske krpe, ili nabavite papirnate ubruse koji će biti u skladu s temom. Piće možete držati u tačkama napunjenim ledom.

Kada jedete na otvorenom nastojite si maksimalno olakšati s nošenjem hrane i pića. Idealna pomoć su prenosive posude, emajlirane zdjele, nosač za boce. Kako ne bi imali brigu s pranjem suđa tijekom blagovanja koristite jednokratne plastične čaše, tanjure i pribor za jelo, koji kasnije samo bacite.

Blagovanje na otvorenom već je čar samo po sebi. Potrudite li se dodatno i uredite stol i okolinu maštovitim detaljima učinit ćete druženja s prijateljima i obitelji nezaboravnima.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi