Što sa neiskorištenim potkrovljem? Kako urediti potkrovlje? Kako najbolje iskoristiti kosine u potkrovlju? To su samo neka od pitanja koja se najčešće pojavljuju kada krenete u uređenje svog potkrovlja. Iako na prvu to zvuči kao neki nagurani prostor bez velikih mogućnosti, potkrovlje je dio kuće sa bezbroj različitih mogućnosti uređenja.

Za početak malu visinu na rubnim dijelovima najčešće gledamo kao prvu manu, a ona skriva brojne mogućnosti. Naravno ovisno na kojoj visini poćinje sami nagib krovišta, ali uzet ćemo za primjer 60 cm. U taj prostor ovisno o namjeni prostorije možemo staviti ugradbene police koje su vidljive i služe kao dekor u stanu ili skrivene i popularno zvane „skladište".

Kao zgodan detalj u tim dijelovima mogu biti i niše u zidovima, ako ih se k tome još i oboja u drugačijim bojama daju vrlo moderan efekt uređenja, naravno sve ovisi o stilu u koje se želi urediti cijelo potkrovlje.

Sa većim krovnim prozorima dobiva se dosta svjetlosti tijekom cijelog dana, pa potkrovlja više nisu tamni zaboravljeni dio kuće, koji najčešće služi za ostavu. Kod rasporeda prostorija i prozora dobro je voditi računa i o budućnosti. Tako da se bez puno preinaka jednog dana može dobiti soba više, a da nemate suvišnih, praznih, prostorija u početku. U svakom slučaju potkrovlje nudi pregršt mogućnosti, a uvijek je dobro potražiti savjet stručnjaka prije početka radova.

PAVOR PROJEKT d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi