Kada se prodaje nekretnina, vrlo je važno kako je prezentirana potencijalnim kupcima. Potencijalni klijenti često donose odluke temeljene na prvom dojmu, što znači da Vaš dom mora biti u najboljem mogućem stanju kada ga prezentirate za prodaju. Uređenje ulaza u Vaš dom može stvoriti pozitivan prvi dojam.

Također, razmislite o dodavanju novog tepiha, osvježavanju boje na vratima ili čak kupnji ukrasnih biljaka koje će dodati šarm i toplinu svakom prostoru u kojem se nalaze. Rasvjeta također igra veliku ulogu u stvaranju dojma. Provjerite rade li žarulje i razmislite o dodavanju dodatne rasvjete kako bi prostor izgledao svjetliji i prozračniji. Očistite sve prozore i ogledala; sjajne staklene površine čine prostor svjetlijim i većim.

Osvježite glavne prostore

Dnevni boravak je centralno mjesto u domu, stoga je važno da izgleda udobno i privlačno. Razmislite o promjeni rasporeda namještaja kako biste stvorili otvoren i prostran izgled. Neutralne boje zidova mogu pomoći potencijalnim kupcima da vizualiziraju vlastite stvari u prostoru.

Izbjegavajte previše živih boja koje mogu odvratiti kupce. Kuhinja je još jedna ključna prostorija koja može odlučiti o konačnoj prodaji. Ažuriranje starih aparata ili čak samo osvježavanje ormarića može biti dovoljno da kuhinju učini privlačnijom. Spavaće sobe također trebaju pažnju.

Ako je moguće, uklonite sve osobne predmete i dekoracije kako biste prostor učinili neutralnijim. Kupaonice su također presudne. Jednostavno mijenjanje tuš-zavjesa, ručnika i dodavanje svježih biljaka može kupaonicu učiniti svježijom i modernijom.

Uredite vanjski prostor

Vanjski prostor Vaše nekretnine često je prva stvar koju potencijalni kupci vide. Ako imate travnjak, pobrinite se da je uredan i njegovan. Ako imate vrt, razmislite o dodavanju sezonskog cvijeća ili čak voćaka kako bi prostor izgledao živahno i njegovano.

Terase i balkoni također mogu biti ključne prodajne točke. Dodavanjem udobnog namještaja i biljaka možete stvoriti privlačan prostor za opuštanje. Ograde, staze i prilazi također igraju ulogu u percepciji Vaše nekretnine. Ako su oštećeni, razmislite o popravku ili osvježavanju.

Ostave, podrumi i šupe trebale bi, u najmanjem redu, biti organizirane i sanacijski tretirane protiv štetočina, kako bi budući vlasnici mogli pohraniti svoje stvari sigurno i dugotrajno.

Uređenje doma za prodaju ne mora biti skup ili zahtjevan zadatak. Često je to samo pitanje malih promjena koje mogu imati veliki učinak na percepciju vaše nekretnine. Ako želite dodatne informacije ili stručne savjete o prodaji vaše nekretnine, posjetite terradalmatica.hr.

Prilagođavanje prostora ciljanoj publici

Svako tržište nekretnina ima svoju ciljanu publiku.Mladim obiteljima često su važni prostori za igru i sigurnost - ako vaš dom ima dvorište, razmislite o postavljanju dječjeg igrališta ili čak ograđenog prostora za kućne ljubimce.

Samci možda više cijene moderni dizajn i funkcionalnost stoga ažurirajte kuhinju s modernim dodacima ili preuredite dnevni boravak kako bi bio idealan za zabavu. Umirovljenici često traže domove koji su jednostavni za održavanje. Pobrinite se da je Vaš dom lako pristupačan i da ima sve potrebne sadržaje na jednom katu.

Povećajte funkcionalnost svog doma

Funkcionalnost je ključna kada je riječ o prodaji nekretnine. Ako imate neiskorištene prostore, razmislite kako ih možete pretvoriti u nešto korisno. Podrumi mogu postati dodatne spavaće sobe, teretane ili čak prostori za zabavu. Potkrovlja se mogu pretvoriti u knjižnice, radne sobe ili igraonice.

Razmislite i o dodavanju dodatnih ormara ili prostora za pohranu. Kupci često traže dodatni prostor za pohranu kako bi se mogli lako smjestiti u novi dom.

Korištenje prirodnog svjetla

Zavjese, rolete i sjenila igraju veliku ulogu u regulaciji prirodnog svjetla. Odaberite svijetle i prozračne zavjese koje će dopustiti da svjetlo uđe, ali i pružiti privatnost. Zrcala mogu biti odličan način da prostor izgleda svjetliji i veći. Postavljanjem zrcala nasuprot prozorima, reflektirat ćete svjetlo po cijeloj prostoriji.

Sponzorirani članak

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi