Caffe bar Trezor

Ugostiteljski obrt Trezor postoji cca. 11 g. Kako već do sada imamo dva cafe bara u pogonu pod istim nazivom na lokaciji Koturaška 47 i Slavonska av. 6 (Hypo Centar) i od početka smo u ulozi najmoprimaca tih istih prostora, odlučili smo se na kupnju ovog cafe bara potaknuti našim, smatramo, dugogodišnjim upornim i marljivim radom.

Ova lokacija, Gradiščanska-Črnomerec centar, nam je bila usputna odlazeći i dolazeći svakodnevno na posao. Štoviše smatrali smo lokaciju idealnom, jer nam je bio prioritet napraviti caffe bar drugačiji od ostalih u tom dijelu Zagreba.

Uređenje u industrijskom stilu

Općenito nam se ideja o industrijskom stilu počela sviđati nakon nekoliko mjeseci web pretraživanja u svrhu uređenja našeg budućeg, odnosno sadašnjeg caffe bara. Kako savjetima nekih naših prijatelj, a ponajviše nas samih odlučili smo se na industrijski stil, ali s dozom kućne atmosfere kako bi se tom industrijskom stilu dodala toplina. Mi vjerujemo, a i dobivamo povratne informacije, da smo tako dobili caffe bar kućne atmosfere, ugodno toplih boja, ali s dozom tamno-industrijski-ravnih linija koje objedinjene daju "nešto drugačije od viđenog".

Upečatljivi elementi

Što se tiče upečatljivih elemenata želimo istaknuti nekoliko podjednako važnih, a i postigli smo s njima prepoznatljivost tog navedenog industrijsko-ugodnog stila.

Vidljiva ventilacija i zidovi prekriveni dekorativnom žbukom obojeni istim tonom Sto Metallic boje.

Šank obložen Iris keramikom koja je, želimo naglasiti naručena direktno iz tvornice i izvorno je dimenzije 3 m x 1,5 m koju smo rezali kako bi pokrili konzumnu plohu samog šanka u neprekidnoj liniji. Boja keramike na šanku vjerno prate ploče stolova za goste.

Stolice u tri različite dimenzije, prirodnog drvnog materijala hrasta podudaraju se s zidovima obloženim Eijffinger tapetama hrastovog uzorka.

Stolarija gotovo jedne trećine cijelog izloga caffe bara je klizna stijena koja se za toplijeg vremena otvara i s time šank postaje središnji dio caffe bara, gledajući vanjsku terasu i unutarnji dio. Lampe koje imaju ravne industrijske linije i prate boju zidova i ventilacije.

Želimo naglasiti da su sva rasvjetna tijela ekološki-štedne led tehnologije, mogu se prigušiti i tako daju intimnu kućnu atmosferu pogotovo u večernjim satima.

Pored toga pošto je prostor uzak, a dugačak u jednom dijelu smo stavili zrcalo boje konjaka dimenzije 2mx4m kako bi postigli dojam povećanja prostora.

Šank i klupa za sjedenje su obloženi hrastovim visoko kvalitetnim iveralom i MDF akrilom visokog sjaja.

Stolice i postolja za stolove

Stolice i postolja za stolove smo sami nabavljali i osobno odlazili u nekoliko navrata u Italiju, točnije pokrajinu Udine, mjesto Manzano koje vrvi od kako malih tako i velikih manufaktura namještaja. Nažalost htjeli smo cijeli caffe bar što više opremiti od proizvoda iz Hrvatske, ali baš kod ovih stavaka smo naišli na veliki deficit kako u kvaliteti tako i u izboru.

Rasvjeta

Lampe su Hrvatski proizvod koji radi firma iz Zagreba Corda-Projekt, jako smo zadovoljni našom suradnjom s njima zbog odlične komunikacije i njihovom prilagođavanju našim potrebama. To ističemo jer ne samo da imaju kvalitetne gotove proizvode nego su u stanju napraviti vaše vlastite proizvode po vašoj ideji u cijelosti.

Klizna stijena

Klizna stijena je jedna od većih promjena od izvornog, kupovnog, stanja samog prostora. Naime kao što smo naveli, ona je duž srednjeg dijela trećine izloga prostora i odmah do šanka pa poradi toga u toplije vrijeme godine otvaranjem nje same dobivamo da je sam šank središnji dio vanjskog i unutarnjeg dijela prostora, a i prozračnost istog.

Poslovanje ugostiteljskog obrta

U dosadašnjem poslovanju našeg Ugostiteljskog obrta poznati smo da posvećujemo veliku pažnju pripravljanju i kvaliteti kave, a i naposljetku sam naziv Caffe bar to navodi. Smatramo da je baš to što taj naziv znači jako puno zapostavljeno u našoj branši i tome želimo dati dimenziju izvrsnosti, izvornosti i originalnosti. Naša najveća nagrada su naši gosti koji znaju dolaziti u naše caffe barove iz drugih krajeva grada baš zbog toga. Trudimo se našim gostima uvijek objasniti što je kava, kako nastaje, kako se od nje spravljaju napitci. Naposljetku mi kao vlasnici i radimo u caffe baru zajedno i na istoj poziciji kao i naši zaposlenici, uvijek ih educirajući da savršen espresso je onaj koji i sam žudiš konzumirati.

Kvadratura: 73,01 m2 i dvije terase, ispred samog cafe bara 55 m2 i iza neposredno do dječjeg parkića 28 m2.

Radno vrijeme: pon.-pet. 07-23h, sub-ned. 08-23h.
Vlasnici: Mario Perasović, Željko Cajhen i Marko Pavlić

Autor: Mario Perasović
Facebook

CORDA PROJEKT d.o.o.
CORDA PROJEKT d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi