Termičko aktiviranje strukture objekta Uponor TABS je efikasno rješenje grijanja i hlađenja. Na slici je prikazan "Berliner Bogen" u Hamburgu, gdje je korišteno svojstvo akumulacije topline betonske mase u objektu.

Ako razmišljate o gradnji ureda ili poslovne zgrade morate u planove uključiti ventilaciju, klimatizaciju i grijanje.

Svaki od njih je posebno zahtjevan i iziskuje posebna ulaganja. Sada promislite ponovo: zašto ne biste ugradili unutarnju klimu u samu strukturu objekta?

Uponor TAB sustav radi s cijevima koje su ugrađene u strukturalne betonske ploče. Na taj način struktura stropova, podova i zidova može doprinijeti prije svega osjetilnom hlađenju kao i temeljnom grijanju zgrade. Ugrađene cijevi termički aktiviraju betonske jezgre objekta te pridonose skladištenju i odavanju toplinske energije.

TAB sustav Uponor nije klima-uređaj i ne zamjenjuje ventilacijski sustav, ali se zadatak konvencionalnih tehnologija smanjuje na minimum čime se osigurava najbolja moguća klimu na nevidljiv i nečujan način. To je inovativno do srži!

Tijekom dana, aktivna masa stropa apsorbira toplinu sobe i time je hladi. Tijekom noći toplina se odvodi iz objekta čime se rashladna energija potrebna za slijedeći dan akumulira u beton. Tijekom zime termoaktivna struktura objekta pokriva osnovne potrebe za zagrijavanjem. To je rješenje s niskim ulaganjem i niskim operativnim troškovima, koje je posebno pogodno pri korištenju obnovljivih izvora energije.

Prednosti sustava:

  • Temperatura sustava je blizu temperaturi prostora
  • U skladu je sa standardima građenja niskotemperaturnih objekata
  • Lako se kombinira sa konvencionalnim grijanjem
  • Uponor pruža tehničku podršku
  • Niski troškovi instalacije
  • Jednostavno održavanje i niski operativni troškovi
  • Smanjivanje visine zgrade i utrošenog materijala
  • Nevidljiv sustav koji daje maksimalnu slobodu unutrašnjeg arhitektonskog uređenja
  • Izbjegnut je Sick Building Syndrome

Izvor: UPONOR

UPONOR
UPONOR
Internet adresa

Društvene mreže

Predstavljanje, promocija, trehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi