Lufthansin Zračni Trening Centar u Frankfurtu, Njemačka opremljen je sa 1100 m2 Uponor Tecto sistemom podnog grijanja. Tu će biti obučeni budući piloti. Na četiri kata smješteni su uredi i prostorije za obuku sa kabinama za simulaciju, kafeterija i dvorana za prijeme i konferencije. Velika pažnja posvećena je udobnosti posjetitelja i osoblja.

U industrijskim i komercijalnim okruženjima, smanjenje troškova grijanja uvelike ovisi o iskorištenju prostora i površine. Mogućnost elastične prilagodbe i brzog odabira optimalne kombinacije grijanih i negrijanih ploha bitno utječe na opću potrošnju i isplativost cijelog objekta. Time se ovo inteligentno rješenje lako uklapa u proračunske okvire projekta. Uza sve to, statička i dinamička opterećenja uzrokovana teškim uređajima i transportnim sredstvima, stvaraju dodatne zahtjeve koje mora zadovoljiti svako infrastrukturno rješenje. Zahvaljujući svojim prednostima, Uponor industrijsko podno grijanje nudi za takve teške i sofisticirane uvjete vrlo vrijedan i prilagodljiv sustav.

Industrijske zgrade

Proizvodni pogon, robna kuća, galerija ili kantina – imaju nešto zajedničko. Njihovi sustavi moraju funkcionirati, ponekad u tri smjene, 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, cijelu godinu. Naprimjer, tehnička greška ili samo kvar u opskrbi vodom, grijanju ili hlađenju, može u industrijskom sektoru prouzročiti i štetu i financijske gubitke. S pravim partnerom i pravim rješenjima za vodoinstalacije, grijanje ili hlađenje, nećete samo umanjiti opasnost od neočekivane štete, veććete je potpuno eliminirati. A to je nešto što morate uzeti u obzir pri odabiru sustava koji ćete primijeniti. Uza sve to, postoji još nešto zbog čega je Uponor najisplativija investicija. To su smanjeni troškovi održavanja. Jednostavno, naša su industrijska rješenja dugoročno najisplativija.

Plošno hlađenje se primijenjuje kod velikih površina koje nas okružuju kao što su pod, zid, strop. Hlađenje prostorija se ostvaruje cirkulacijom vode kroz cijevi ugrađene u strukturu objekta PE-Xa plastične cijevi ili MLC cijevi da bi se višak topline apsorbiran u objektu izbacio van. Taj način je posebno učinkovit pri izvlačenju topline insolacijom. Sva su plošna hlađenja izvedena tako da se ugrade u objekt čime se pomaže arhitektima u koncipiranju prostora i poboljšavanju kvalitete unutarnjeg arhitektonskog uređenja. Troškovi održavanja takvog sustava su također smanjeni na minimum. Podno hlađenje je istovremeno energetski iskoristivo te omogućava idealni komfor unutarnjeg prostora.

Međunarodna zračna luka u Bangkoku: Na površinu od otprilike 150,000 m², što je približno istovjetno površini od 20 nogometnih igrališta, ugrađen je Uponor sustav plošnog hlađenja. Terminali s izlazima za pristup zrakoplovima izgrađeni u obliku slova "H" i okružuju glavnu zgradu zračne luke, a njihova ukupna duljina iznosi 3.5 km. Ukupna površina zračne luke je 32 km².

Nekoliko primjera primjene Uponor aplikacija za zračne luke:

Međunarodni aerodrom Keflavík, Iceland, ima značajke suvremenog putničkog i komercijalnog objekta s velikim kapacitetom na Sjevernoatlantskoj i polarnim rutama koje povezuju Europu i Aziju sa Sjevernom Amerikom. Zračna luka služi glavnom gradu Islanda, Reykjaviku, te je međunarodno središte od velikog značaja za planirane operacije i tehnička zaustavljanja.

Aerodrom u Hamburgu ima više od 10000 m² podnog grijanja Uponor, ugrađeno u objekat za servisiranje aviona. Ekološki i operativno efikasan sustav grijanja i hlađenja Uponor Classic 20 je instaliran u zgradu. Rashladni sustav uglavnom koristi vodu, kako bi se smanjila količina potrebnog zraka. U ljetnim mjesecima sustav pruža ugodnu temperaturu u zgradi putničkog terminala.

Hackov centar za održavanje teških vozila, Winghagen, Njemačka, opremljen je Uponorovim industrijskim podnim grijanjem

UPONOR
UPONOR
Internet adresa

Društvene mreže

Predstavljanje, promocija, trehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi