Posuđe od lijevanog željeza omiljeno je u kućanstvima jer se radi o materijalu koji odlično raspoređuje toplinu što je pogodno za kuhanje namirnica. Također, ovaj materijal dugog je vijeka trajanja, naročito ako ga redovito i pravilno održavate.
Kako biste što duže sačuvali ovaj tip posuđa spremajte ga u ormare koji su zaštićeni od isparavanja u kuhinji jer će u protivnom posuđe zahrđati. Nije dobro ni stavljati posuđe od lijevanog željeza na kuhalo od staklene keramike jer će ostati tragovi. Ne smije se ni prati u perilici.
Ipak, ponekad se unatoč ispravnom i redovitom čišćenju na posuđu pojavi hrđa. Nemojte očajavati jer se ovaj problem može riješiti. Mrlje hrđe možete uspješno ukloniti s limunom. Dovoljna vam je jedna žlica limunske kiseline koju trebate pomiješati s pola litre vode. Uzmite četku za pranje posuđa i očistite mrlje, a nakon toga posuđe nastaviti održavati kao i inače.