Doznajte kako pametnom kupnjom za ugradbeni ormar možete postići cijenu nižu od one za "običan" ormar.

Ugradbeni ormari sve su donedavno spadali u kategoriju luksuza i nije ih si svatko mogao priuštiti, no u posljednje vrijeme postaju sve popularnije rješenje u domovima građana. Naime, uz sve veći nedostatak prostora i rast cijena stambenog kvadrata u stanovima i kućama, upotreba ugradbenih ormara postala je standardna.

"Ugradbeni ormari svoju popularnost mogu zahvaliti praktičnosti, sve prihvatljivijoj cijeni, trajnosti, lakoći upotrebe te maksimalnoj iskoristivosti prostora. Izrađuju se po mjeri i potpuno se mogu prilagoditi bilo kojem prostoru: od zida do zida i od poda do stropa, a najfunkcionalniji su kad zatvaraju cijele niše na zidu", objasnio je ing. Mario Faltak, direktor tvrtke Laurus Net d.o.o., poznate po kvalitetnim rješenjima u opremanju interijera i izradi namještaja po mjeri.

Pogledajte katalog i cijene ugradbenih ormara

Cijena

Kao glavnu prednost ugradbenog nad "običnim" ormarom ing. Faltak ističe njegovu cijenu – ugradbeni ormari su prije svega jeftiniji od klasičnih ormara iste klase opremljenosti i istih dimenzija, a trajniji su i fleksibilniji u maksimalnom iskorištavanju svakog prostora.

U ukupnoj cijeni ugradbenih ormara najveći dio otpada na aluminijske vodilice, klizni sistem i aluminijske profile na kliznim vratima, dok unutrašnjost ormara neznatno sudjeluje u ukupnoj cijeni.

Na konačnu cijenu znatno utječu dodatni okovi unutar korpusa ormara (izvlačne police, ladice, izvlačne košare, garderobni liftovi, izvlačne vješalice za kravate, remene, haljine, hlače i sl.) te zrcalo ili lakirano staklo na kliznim vratima.

Dimenzije ugradbenih ormara

"Najčešće se traže trokrilni ugradbeni ormari od poda do stropa i od zida do zida. Smještaju se u nišu predviđenu upravo za njih, širine od oko 250 cm.

Uz standardne visine stanova od 250 do 270 cm ukupno zauzimaju površinu od oko 6,5 m2.

Najjednostavnija, ali svejedno vrlo kvalitetna, pouzdana i trajna konstrukcija koju smo razvili za kupce koji nemaju posebnih želja za skupljom unutarnjom opremom i skupljim materijalima na kliznim vratima i nazvali "Basic", u tim dimenzijama može se nabaviti već za 4500 kn.

Standardni se pak ugradbeni ormari cijenom u tim dimenzijama mogu nabaviti već za 5500 do okvirno 8000 kn, ovisno o unutarnjoj opremi i kombinacijama materijala na kliznim vratima. Najjednostavniji klasični ormar iste površine koštao bi otprilike od 7000 kn pa naviše", tvrdi Faltak.

Pogledajte katalog i cijene ugradbenih ormara

"Basic" modeli dvokrilnih i trokrilnih ugradbenih ormara po sistemu zid-zid u bijelom iveralu od 18 mm s aluminijskim profilom te garancijom na deset godina mogu se kupiti po cijeni od 3600 kuna (visina do 260 cm, širina do 200 cm, dubina 60 cm), 4600 kuna (visina do 260 cm, širina od 200 do 300 cm, dubina 60 cm) i 5600 kuna (za širinu od 251 do 300 cm).

Prema njegovim riječima, osnovna konstrukcija kliznog ormara ne treba nužno imati podnu i stropnu stranicu jer se vertikalne stranice učvršćuju direktno u stražnji zid, a često i u pod i strop prostorije u koju se ormar ugrađuje.

Time se postiže ušteda u materijalu, ali i pojednostavljuje montaža. Nerijetko se u standardnim izvedbama ugradbenih ormara ne koristi niti leđna stranica. I to je ušteda ne samo u cijeni materijala i montaže, nego i u dubini raspoloživog prostora u ormaru.

U tom slučaju zid se u unutarnjem dijelu ormara premazuje akrilnom, uljanom ili vodoperivom bojom, radi jednostavnog čišćenja i održavanja te kako se roba u ormaru ne bi prljala o zid.

Okovi kvalitetnih kliznih sistema koji se preporučuju pri ugradnji ugradbenih ormara trebaju biti izrađeni od kvalitetnih aluminijskih profila, čime se postiže dugotrajnost, pouzdanost i jednostavnost održavanja.

Također, najčešće se i dalje kao ispuna aluminijskih okvira kliznih vrata koristi široko prihvaćen i cijenom prihvatljiv iveral debljine od 10 mm.

Pogledajte katalog i cijene ugradbenih ormara

No, koje su glavne zamke pri kupnji ugradbenih ormara? "Glavni argumenti popularnosti ugradbenih ormara su aluminijske vodilice i aluminijski profili na kliznim vratima.

Neki od proizvođača upotrebljavaju znatno jeftinije profile od čeličnih limova. Kvaliteta, trajnost i mehanička čvrstoća nerijetko su vrlo upitne.

To samo po sebi i nije toliko loše ako vam to odmah i kažu, ali ako prešutno preskoče tu pojedinost, a naplate kao znatno bolji aluminijski, zaključite sami.

Važan je detalj pri kupnji ugradbenih ormara s kliznim vratima su i kvaliteta kotača. Oni nose kompletnu težinu vrata pa loša klasa može dovesti do njihove deformacije i problema pri otvaranju vrata. Također, moglo bi se čuti i ružno struganje okvira vrata po gornjoj vodilici", kaže Faltak.

Autor: Ivana Rade

Više informacija: www.ugradbeniormari.com

LAURUS NET d.o.o.
LAURUS NET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Osiguravamo dostavu na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi