Gledate li već dugo u istrgnutu utičnicu i nikako da je popravite? Nemojte odgađati ovaj posao ili se ustručavati sami je popraviti jer postupak popravka nije previše zahtjevan.

Najprije trebate isključiti odgovarajući osigurač i pažljivo izvaditi utikač iz utičnice. Koristeći ispitivač napona provjerite je li utičnica pod naponom. Zatim opustite vijak na sredini utičnice te podignite plastični poklopac.

Na lijevoj i desnoj strani ćete vidjeti metalno kućište s vijcima, spojene stezaljkama. Trebate odviti vijke, a samim tim i stezaljke. Kako biste mogli pogledati priključni kabel sa stražnje strane trebate izvaditi iz zida unutarnji dio utičnice.

Učinite to s oprezom, a zatim provjerite jesu li sve tri žice dobro učvršćene (žice su najčešće u bojama 1.plava, 2.zeleno-žuta, 3. crna, smeđa ili siva). Ako su žice dobro učvršćene pažljivo vratite kućište na mjesto u zidu te ih pričvrstite vijcima na stezaljkama.

Pri kraju ste učvršćivanja istrgnute utičnice. Trebate još samo postaviti poklopac i zategnuti srednji vijak.

Idući korak je uključivanje struje i provjeravanje pomoću ispitivača je li utičnica pod naponom. Dobro provjerite jeste li je zaista dobro učvrstili u zid jer bi je inače netko mogao izvući mrežnim utikačem.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi