Energiju činimo transparentnom

Tvrtka ista jedna je od vodećih svjetskih tvrtki u pružanju usluga za bolju iskoristivost energije u zgradama – posebice u stambenim objektima i poslovnim prostorima. Potrošnju energije i vode u takvim objektima činimo transparentnim.

Uz to, pomažemo vlasnicima kuća, stanova i poslovnih objekata, te podstanarima diljem svijeta kako bi što točnije mjerili, pratili i plaćali osobnu potrošnju energije i vode. Danas smo prisutni u 26 zemalja, uključujući Kinu, Rusiju, Brazil, Ujedinjene Arapske Emirate kao i većinu europskih tržišta.

U podlozi našeg poslovanja nalaze se komponente računalnog sklopovlja koje se temelje na ultra modernoj radio-tehnologiji za mjerenje. Te komponente uključuju:

 • razdjelnike toplinske energije
 • vodomjere
 • mjerače topline
 • relevantne ugradbene sustave

Transparentno upravljanje energetskim podacima

Svim našim klijentima i korisnicima omogućavamo transparentno očitanje potrošnje energije. Uz naš ista sustav energetskog upravljanja podacima, sve informacije o potrošnji vidljive su uz pomoć inteligentne radio-tehnologije. Podaci sustava dostupni su našim korisnicima na internetskom portalu ili uz pomoć aplikacije tijekom cijelog mjeseca. Na taj način svatko može samostalno upravljati potrošnjom svoje energije te može individualno kontrolirati potrošnju. Uz vrlo mala ulaganja, energija, potrošnja i razina CO2 mogu se znatno smanjiti – ovisno o zahtjevima pojedinca.

Tvrtka ista stalno brine o mogućnostima bolje iskoristivosti energije u zgradama tako što nudi dodatne usluge. One su povezane s našim energetskim servisom, koji pružamo zajedno s našim partnerima u Njemačkoj, a osmišljene su tako da prate i provjeravaju učinkovitost sustava centralnog grijanja.

Razdjelnici potrošnje topline: dokazani tehnološki sustavi za mjerenje toplinske energije

Što su razdjelnici topline?

Razdjelnici potrošnje topline su uređaji priključeni na pojedinačne radijatore u zgradama ili stanovima. Oni mjere vašu osobnu potrošnju toplinske energije, a svakom pojedinom korisniku pružaju jednostavan uvid u potrošnju energije. Podaci koje razdjelnici šalju u naš sustav omogućavaju točan izračun potrošnje za svaki pojedinačni stan u zgradi. Time stanari dobivaju potpunu transparentnost potrošnje te olakšanu mogućnost uštede energije.

Naši razdjelnici potrošnje koriste bežičnu tehnologiju, kako bi automatski prenijeli sve izmjerene podatke u naš centar, putem zaštićene radio veze. A to je ujedno i najugodniji način za mjerenje utroška energije bez izravnog sudjelovanja vlasnika stanova.

Na koji način mjere i kontroliraju potrošnju?

 • Zamišljeni su kao uređaji s dva senzora (jedan za mjerenje temperature prostorije, a drugi radijatora)
 • Napajaju se uz pomoć litijske baterije
 • Pohranjuju podatke do 14 mjeseci unatrag
 • Opremljeni su 5-znamenkastim mutifunkcionalnim LCD zaslonom
 • Njihovo očitavanje ne zahtijeva ulazak u stan, čak niti u objekt
 • Komuniciraju dvosmjerno preko radio modula automatskim sustavom AMM putem uređaja memonic®3 radio (tzv. sakupljač podataka)
 • Komunikacija se odvija preko GPRS mreže, a memonic®3 radio odjednom može razmjenjivati podatke s čak 1000 uređaja
 • Sustav se može spojiti i na vaš pametni telefon
 • Ugradnja se vrši na sve radijatore u stanu

Precizno mjerenje potrošnje vode

Naši su vodomjeri uzor moderne tehnologije i profesionalne ugradnje

Za transparentan obračun potrošnje vode nudimo vam veliki izbor različitih vodomjera. Odlikuje ih suvremena tehnologija, profesionalna ugradnja i redovito održavanje, što osigurava točno očitanje podataka kroz cijeli niz godina.

Naši vodomjeri mogu biti površinski montirani ili skriveni, ovisno o uvjetima gradnje i potrebama kupaca. Svi se vodomjeri mogu nadograditi na radio uređaje koji omogućavaju daljinsko očitavanje potrošnje vode pružajući maksimalnu pogodnost za stanare. Izmjereni podaci prenose se u ista centar preko zaštićene radio mreže gdje nastaju nove usluge kao što je otkrivanje potencijalnog curenja vode.

Ovisno o tehničkim zahtjevima, ista nudi dva tipa vodomjera:

 • istameter®m
 • domaqua®m

Visoki stupanj udobnosti s našim radio sustavom

Naš radio sustav osigurava najpogodniji način očitanja podataka, uz pomoć kojeg je lakše ugrađivati dodatne mjerne uređaje.

Svi podaci prikupljeni pomoću razdjelnika toplinske energije i vodomjera u zgradi prenose se putem zaštićene radio mreže prema našem centru.

Zahvaljujući navedenoj usluzi nema potrebe za ulaženjem u stan ili objekt radi ručnog očitavanja mjerača i pritom se pruža udobnost i ušteda vremena svim stanarima.

Kako radi naš radio sustav:

Pročitajte:

Više informacija na www.ista.hr

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi