Tvornica keksa Di Leo osnovana je prije više od 150 godina, daleke 1860. kada je u Altamuri, na jugu Italije, otvorena pekara Di Leo u kojoj se pekao kruh pripremljen u lokalnim domaćinstvima.

Tridesetih godina tvrtka je započela s proizvodnjom i prodajom vlastitog kruha, da bi 50-ih i 60-ih godina započela proizvoditi i kekse. 90-ih godina tvrtka je preselila u industrijsko područje Matere, u suvremeno opremljenu tvornicu, te je svojim proizvodima počela opskrbljivati i ostale proizvođače hrane.


Giorgio Squinzi, CEO Mapei Grupe, u posjetu tvornici keksa Di Leo

Di Leo je danas osmi proizvođač keksa u Italiji, posjeduje ISO 22000-ISO 14001-IFS certifikat te je jedna od prvih tvrtki u Italiji koja je dobila prestižan engleski certifikat kvalitete BRC Global Standard Food, kategorije A, što predstavlja najveće moguće priznanje u industriji hrane.

Suvremeni pogon

Investitor je želio renovirati svoj proizvodni pogon u Materi pa je započeo s obnovom koja je uključila sanaciju betona i završnu obradu vanjskih površina. Sanacija betona započela je obradom armaturnih šipki koje su otkrivene, očišćene od hrđe i obrađene jednokomponentnim antikorozivnim cementnim mortom MAPEFER 1K.

Uslijedila je rekonstrukcija i izravnavanje betonskih površina tiksotropnim brzovezujućim cementnim mortom PLANITOP SMOOTH & REPAIR razreda R2 s kompenziranim skupljanjem. Na pojedinim je mjestima bilo potrebno primijeniti strukturni tiksotropni cementni mort razreda R4, PLANITOP SMOOTH & REPAIR R4.


Dilatacije su pažljivo obrađene PRIMER-om A, MAPEFOAM trakom te masama za brtvljenje MAPEFLEX PU40 i MAPEFLEX PU 45 FT, dok su pukotine zabrtvljene epoksidnim ljepilom EPORIP

Nakon što se površina osušila, dilatacije su pažljivo obrađene primjenom specijalnih proizvoda kao što su PRIMER A – jednokomponentni temeljni premaz za upojne i neupojne podloge, idealan kada su dilatacije nakon brtvljenja izložene tekućinama tijekom dužeg vremenskog razdoblja ili jakim mehaničkim naprezanjima, MAPEFOAM – polietilenska okrugla traka za regulaciju dubine dilatacije, MAPEFLEX PU 45 FT – poliuretanska masa za brtvljenje i lijepljenje, te MAPEFLEX PU40 – poliuretanska masa za brtvljenje niskog modula elastičnosti, za pomake do 25 %, koja se može bojiti.

Za podove u unutarnjim prostorima pogona odabran je Mapefloor sustav 32, višeslojni epoksidni sustav bez otapala koji se nanosi u prosječnoj debljini od 3 do 3,5 mm. Ovaj sustav udovoljio je zahtjevima investitora koji je tražio dugotrajnu, protukliznu podnu oblogu, izrazito otpornu na habanje i abraziju uzrokovanu pješačkim prometom i čestim pranjem te jednostavno čišćenje i održavanje.


Dilatacije su pažljivo obrađene PRIMER-om A, MAPEFOAM trakom te masama za brtvljenje MAPEFLEX PU40 i MAPEFLEX PU 45 FT, dok su pukotine zabrtvljene epoksidnim ljepilom EPORIP

Površina je najprije prebrušena, nakon čega su EPORIP-om, dvokomponentnom epoksidnom smolom, sanirane pukotine. Potom je uslijedilo izvođenje Mapefloor sustava 32 koje je započelo nanošenjem temeljnog premaza PRIMER SN koji je, dok je još bio svjež, posut kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,5.

Kada je PRIMER SN očvrsnuo, višak pijeska je uklonjen industrijskim usisavačem. Zatim je nanesen sloj dvokomponentne epoksidne smole MAPEFLOOR I 300 SL koja je u pravilnom omjeru pomiješana s MAPECOLOR PASTOM te posuta kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,5 čiji je višak uklonjen nakon vezanja.


Nanošenje dvokomponentne epoksidne smole MAPEFLOOR I 300 SL

Završni sloj MAPEFLOOR-a I 300 SL pomiješanog u pravilnom omjeru s kvarcnim pijeskom QUARTZ 0,25, ravnomjerno je nanesen po cijeloj površini valjkom srednje dužine dlaka kako bi se dobila savršeno ravna površina.

Za zaštitu i dekoraciju fasade ukupne površine 7000 m2 projektant je odabrao pozadinu bijele boje isprekidanu kvadratima u bojama tvrtke – narančastoj i crvenoj. Na površinu je najprije nanesen QUARZOLITE BASE COAT, obojeni akrilni temeljni premaz u vodenoj disperziji, nakon čega je nanesen i ELASTOCOLOR PAINT, elastomerna, trajnoelastična zaštitna i dekorativna boja sa svojstvom premoštenja pukotina koja, nakon potpunog sušenja, stvara elastičan film nepropustan za vodu i agresivne tvari prisutne u atmosferi.


Pod proizvodnog pogona po završetku radova

TEHNIČKI PODACI
Biscottificio Di Leo, Matera
Vrijeme izgradnje: 1990. godina
Vrijeme izvođenja radova: 2012. – 2016. godine
Investitor: Pietro Di Leo S.p.A.
Projektant: Nicola Lomurno
Izvođač radova: Edil Tecno Group
Mapei koordinatori: Daniele D’Ippolito, Franco Dragone, Achille Carcagnì, Michele Cannarile (Mapei S.p.A.)

PROIZVODI MAPEI
  • Sanacija betona: Mapefer 1K, Planitop Smooth & Repair, Planitop Smooth & Repair R4
  • Brtvljenje dilatacija: Mapeflex PU40, Mapeflex PU 45 FT, Mapefoam, Primer A
  • Izvođenje podne obloge na bazi smola: Eporip, Mapefloor sustav 32 (Primer SN, Quartz 0,5, Quartz 0,25, Mapefloor I 300 SL, Mapecolor Paste)
  • Zaštita zidova: Elastocolor Paint, Quarzolite Base Coat

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi