Toplinska izolacija pločama od ekspandiranog ili ekstrudiranog polistirena, poliuretana i pluta za polaganje na žbuke, beton i betonske blokove)

Gubitak topline u kućama te poslovnim i industrijskim objektima je svakodnevan, dobro poznat problem. Kako bismo smanjili gubitke topline kroz vanjske zidove, potrebno ih je dodatno toplinski izolirati. Najučinkovitije rješenje jest postaviti oblogu na vanjsku stranu zidova.

Opisana sistemska rješenja predstavljaju proizvode za učvršćivanje i završnu obradu ploča od polistirena te proizvode za završno bojanje površina.

Lijepljenje

Očistite podlogu tako da potpuno uklonite prašinu, ostatke sredstava za premazivanje oplate, masnoću, ostatke materijala i nečistoću.
Za eventualnu prethodnu pripremnu obradu s Primerom G prije lijepljenja s Adesilexom Fis 13, gipsane podloge moraju biti potpuno suhe.
Popunite i zagladite površinu Nivoplanom. Nanesite ga lopaticom.
Pripremite ljepljivu pastu Adesilexom Fis 13 (to je sintetička pasta bijele boje na bazi smole, topiva u vodi koja se prije upotrebe mora pomiješati s cementom u težinskom onnjeru 1:1).
Nanesite Adesilex Fis 13 na poleđinu ploče nazubljenom ili ravnom lopaticom (velike ploče moraju se lijepiti preko cijele površine; male ploče se mogu točkasto lijepiti na više točaka ili oko rubova).
Postavite ploču i pritisnite ju tako da dobro prianja za podlogu. Provjerite njezinu ravninu pomoću libele (ili viska).

Zaglađivanje i završna obrada

Nakon lijepljenja izolacijskih ploča pričekajte najmanje 24 sata.
Nanesite prvi sloj Adesilex Fis 13 pomiješanog s cementom u približnom omjeru 1:1 metalnom lopaticom. Odmah nakon toga utisnite u prvi sloj alkalno otpornu mrežicu od staklenih vlakana. Pričekajte da se prvi sloj osuši.
Nanesite ravnom lopaticom drugi sloj Adesilexa Fis 13 pripremljenog na isti način kao i prvi sloj.
Zagladite površinu metalnom lopaticom ili spužvastom gladilicom. Čekajte najmanje 7 dana.
Završno obradite Silexcolorom Tonachino nakon što je podloga prethodno obrađena Silexcolor Primerom.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi