Želite li osvježiti izgled svoje kuhinje, no bez velikih novčanih izdataka donosimo vam deset savjeta kako to postići.

1. Bojanje zidova

Naravno, naš prvi prijedlog je boja. Činjenica je da je bojanjem zidova najlakše i najjeftinije osvježiti svaku prostoriju u kući ili stanu. Ne morate obojiti sve zidove, dovoljno je iskoristiti i samo dio zida.

Nikako ne možete pogriješiti odabirom pastelnih boja jer su svijetle boje idealne za gotovo svaki kuhinjski dekor. U kuhinji odlično izgledaju i narančasta, žuta i zelena boja.

Boja za interijere

Ako ste odvažni možete probati s crnom bojom. Uvijek ju možete iskoristiti za kreiranje zanimljivih natpisa, slika ili citata.

2. Makeover kuhinjskih elemenata

Kupnja nove kuhinje velik je financijski zalogaj. Ako su postojeći kuhinjski ormarići i dalje funkcionalni dovoljno je brušenje i lakiranje kako bi dobili novi sjaj. Time će boja postati svjetlija. Možete obnoviti postojeću boju kuhinjskih ormarića, ili odabrati neku novu.

Promjenu u kuhinji izazvat će i nova boja prozorskih okvira.

Prilikom uređenja detalji igraju veliku ulogu. Zato predlažemo ideju koja je povoljnija od nabavke novih kuhinjskih ormarića – zamijenite samo ručke.

3. Otvorene police

Skinite vrata svojih ormarića i dobit ćete otvorene police. Ova promjena dat će novi "look" vašoj kuhinji.

Brinu li vas otvorene police zbog prašine drvena ili metalna vrata ormarića zamijenite sa staklom.

Pogledajte galeriju kuhinja

4. Ukrasi za zid

Osvježite zidove dodavanjem novih polica, stavljanjem zanimljivih dekoracija, posterima,…

5. Nove zidne pločice

Kupnja keramičkih pločica za čitavu kuhinju neće biti povoljna, no želite li malu promjenu u svojoj kuhinji dovoljno je kupiti pločice koje ćete postaviti samo na određen dio zida. Naš prijedlog je da ih postavite iznad štednjaka ili sudopera.

6.Kuhinjski aparati

Aparati poput tostera, kuhala ili miksera u žarkim bojama plijenit će pažnju i dati živost vašoj kuhinji. Mogu biti pravi ukrasni dodaci, nakit za vašu kuhinju!

7. Rasvjeta

Ako vas živcira stoljetna svjetiljka zamijenite je modernom varijantom, isto tako i stare lustere. Budući da je rasvjeta vrlo bitan element svake prostorije ova promjena može u potpunosti preobraziti cijeli prostor.

Uvijek možete biti kreativni i sami izraditi originalnu rasvjetu.

8. Zavjese

Nove zavjese mogu biti pravo osvježenje za prostor. Ipak, pripazite da se uklapaju s ostatkom uređenja, a planirate li ih postaviti iznad sudopera izbjegavajte one s puno tkanine.

9. Tepih

Tepih u kuhinji? Zašto ne, naročito ispod sudopera gdje će vam biti ugodnije stajati dok perete suđe, a i dodat će boje vašoj kuhinji.

10.Biljke

Biljke su odlična dekoracija za svaki prostor. Pronađite u kuhinji kutak koji ćete rezervirati za zelenilo ili čitavu policu, biljke možete postaviti uz prozor, iznad sudopera, ukrasiti kuhinjski stol….

Uređenje kuhinje s malim ili ograničenim budžetom nije jednostavan zadatak. Savjetujemo vam da najprije pronađete inspiraciju, zatim osmislite različite načine kako svoje ideje uklopiti u budžet i hrabro krenite u realizaciju svojih zamisli.

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi