Tonality® fasada odabrana za Centar za kreativne industrije

Nedavno je dovršen projekt izgradnje Centra za kreativne industrije u Zadru. Izgradnjom Centra ukupne površine 1.560 m², dobivena je moderna poduzetnička infrastruktura, a cilj projekta je upostaviti specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnoj industriji i IT industriji koji će podići konkurentnost navedenog sektora gospodarstva i povećati zaposlenost. Investitor projekta je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije – Inovacija.

Pri izgradnji fasade Centra primjenjen je ventilirani fasadni sustav. Fasada je obložena keramičkim pločama Tonality® uz dodatak keramičkih elemenata Tonality® Baguette koji osim funkcionalnosti i kvalitete, istovremeno pružaju i jedinstven estetski izgled.

Zašto odabrati Tonality®?

Tonality® fasadna keramika prirodan je materijal koji se ugrađuje kao ventilirani fasadni sustav te na taj način pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju, bolju energetsku učinkovitost, a samim time ekonomičnost i smanjenje troškova.

Ploče karakterizira iznimna čvrstoća, izdržljivost i otpornost na vremenske i ostale agresivne utjecaje iz okoliša te široka paleta boja i raznolikost formi. Osim karakterističnih obloga pravokutnih formata, postoje i fasadni elementi koji se koriste kao zaštita od sunca i pogleda ili za inspirativne arhitektonske ideje.

Fasadne obloge ovakve vrste djeluju gotovo bez održavanja te su dostupne s posebno učinkovitom i dugotrajnom zaštitom od grafita. Zbog karakterističnog i jednostavnog načina postavljanja, sustav omogućuje jednostavne popravke zbog oštećenja ili vandalizma, a problematične dijelove fasade moguće je zamijeniti vrlo brzo i jednostavno.

Prednosti ventiliranih fasadnih sustava

Ventilirani fasadni sustav doprinosi boljoj energetskoj učinkovitosti kako u ljetnom, tako i zimskom periodu. Ventilirane fasadne sustave karakterizira završna fasadna obloga koja je odvojena od nosive konstrukcije i izolacije građevine ventiliranim prostorom. U literaturi se često koristi termin "efekt dimnjaka", kojim se opisuje fizikalna pojava kretanja zraka.

Pod utjecajem termičkih i dinamičkih sila, zrak se u ventiliranom prostoru kreće odozdo prema gore. Kako se ovaj zračni kanal nalazi između završne obloge fasade i toplinske izolacije, zrak slobodno cirkulira iza obloge, odstranjuje vlagu, pruža zaštitu od vanjskih utjecaja te samim time i visoku energetsku učinkovitost.

Za više informacija obratite se glavnom distributeru Tonality® fasadne keramike za Hrvatsku, Ravago Building Solutions Croatia d.o.o.

Izvor: www.gradimozadar.hr

Fotogalerija (7)

RAVAGO BUILDING SOLUTIONS CROATIA d.o.o.
RAVAGO BUILDING SOLUTIONS CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Veleprodaja i isporuka na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi