Ako žudite za promjenama u interijeru no budžet vam nije dovoljan za kupnju novog namještaja preporučujemo tkanine za tapeciranje jer ćete ipak nešto povoljnije osvježiti svoje prostorije.

Na tržištu se danas nalazi velik izbor uzoraka, boja i tekstura zbog čega je moguće pronaći prikladnu tkaninu za gotovo svaki stil uređenja.

Vrste tkanina

Postoje brojne vrste tkanina za tapeciranje. Najpoznatiji je pamuk koji se često koristi u kombinaciji s drugim materijalima. Na primjer, s lanom i umjetnim vlaknima za izradu zavjesa. Za zavjese i zastore koriste se i brokat i baršun (svečane zavjese, i navlake za jastuke), cic, saten te čipka.

Za stolnjake i ubruse preporučuje se damask, za jastučnice i jastuke inlet, čipka za stolnjake i posteljinu, PVC za kuhinjske stolnjake, voal za tanke zavjese…

Kako odabrati tkaninu

Ako vam treba materijal za kauč ili stolac prednost dajte udobnosti i izaberite tkanine koje će biti udobne za sjedenje. Naravno, kvaliteta je također vrlo bitna i zato birajte tkaninu koja se neće brzo oštetiti.

Kod odabira u obzir treba uzeti debljinu i kakvoću tkanina, sastav, površinu namještaja, te boju koja pomaže stvaranju posebnih ugođaja.

Svakako imajte na umu i stil života. Na primjer, imate li djecu ili u kući držite kućne ljubimce koža ili svila možda nisu pravi izbor, već vam treba nešto što se lakše čisti i održava (na primjer, lažni antilop).

Za velike komade namještaja ili one neobičnih oblika najbolje je birati jednobojne tkanine. Za sve drugo se možete poigrati s uzorcima i pronaći najbolje kombinacije za svoj prostor.

Birajte svoje omiljene uzorke, one koji su u trendu, boje koje će biti u skladu s ostatkom interijera… Pomnim odabirom tkanine za tapeciranje u svoj dom ili poslovni prostor unijet ćete dašak topline i osobnosti.

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi