„The nZEB Roadshow“ , projekt financiran putem programa Europske Unije za istraživanje i inovacije – Horizon 2020., jedan je od važnijih projekata po pitanju promocije održive gradnje, odnosno zgrada gotovo nulte energije.

Projekt „The nZEB Roadshow“  ima za cilj okupiti opću i stručnu javnost, djelatnike javne uprave te proizvođače materijala i sustava radi širenja znanja i iskustava vezanih uz zgrade gotovo nulte energije (NZEB). Pojam NZEB zgrade će se kroz projekt približiti profesionalnoj i općoj javnosti, svim zainteresiranim investitorima, projektantima, nadzornim inženjerima, radnicima, učenicima srednjih strukovnih škola, studentima, itd.

U sklopu projekta organizirat će se marketinške i komunikacijske kampanje na nacionalnoj razini u 5 europskih zemalja, u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Ruminjskoj i Bugarskoj. Ove komunikacijske kampanje biti će fokusirane oko NZEB dana koji će se organizirati u 3 do 5 odabranih gradova u svakoj uključenoj zemlji, a sastojat će se od mnoštva događanja.

Koordinator „The nZEB Roadshow“ projekta je Center for Energy Efficiency EnEffect, Bugarska, a jedan od partnera projekta i te ujedno organizator za Hrvatsku je Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

MUZA – Mobilna, Učinkovita, Zdrava, Arhitektura

Središnja točka „The nZEB Roadshow“  projekta je mobilna NZEB kuća MUZA koja će služiti kao informativni i pokazni centar za podizanje svijesti o prednostima i specifičnostima NZEB-a.

Vizija je da ovakva mobilna kuća ponudi stvarno iskustvo NZEB zgrade te će biti opremljena svim potrebnim tehnologijama za pružanje cjelovitih informacija o procesima relevantnim za izvedbu zgrade u smislu udobnosti, parametre kvalitete unutarnjeg zraka i potrošnju energije.

Mobilna NZEB kuća, koja će biti okvirno sljedećih dimenzija: 600 × 300 × 350 cm, izvest će se na način da bude relativno lagana i da postoji mogućnost njezinog transporta kamionom s niskopodnom poluprikolicom (labudicom).

To će omogućiti organizaciju događaja, u suradnji s partnerima i gradovima domaćinima, na visokofrekventnim mjestima (trgovima, šoping centrima, sajmovima, itd.).

MUZA i ventilirani fasadni sustav

U izgradnji MUZA mobilne kuće, čije je ime akronim za mobilna, učinkovita, zdrava, arhitektura, sudjelovali su također Ravago Building Solutions Croatia i Trespa kao jedni od zlatnih sponzora s donacijom Trespa® HPL ploča za izgradnju sustava ventilirane fasade.

Ventilirane fasadne sustave karakterizira završna fasadna obloga koja je odvojena od nosive konstrukcije građevine ventiliranim prostorom. Funkcija takvog sustava je višestruka, a u smislu fizike zgrade, ventilirani fasadni sustav doprinosi boljoj učinkovitosti toplinske izolacije i u ljetnom i zimskom periodu.

Energetski učinkovito i dugotrajno rješenje:

  • Efekt dimnjaka uzrokuje strujanje zraka kroz šupljine, što pomaže odvodnji topline i vlage od kiše ili kondenzacije.
  • Ventilirana fasada također reflektira sunčevu energiju što potpomaže učinkovitosti toplinske izolacije i značajno smanjuje potrebu za klimatiziranjem prostora.
  • Rezultat navedenih svojstava poboljšava udobnost u stambenim prostorima.

Korist stanarima nije samo u smanjenju troškova održavanja i životu u suhim i udobnim uvjetima, već i u pozitivnom doprinosu kvaliteti stanovanja unutarnjih prostora (IEQ).

Za izgradnju ventilirane fasade na MUZA nZEB mobilnoj kući korištene su Trespa® ploče linije Meteon®, dekor FOCUS Tribeca Gold CM03.06 i LUMEN Siberian Platinum LM2181.

Trespa®, zbog svoje izdržljivosti, dugotrajnosti i učinkovitosti, idealan je materijal za primjenu kod ventiliranih fasadnih sustava i nZEB gradnje.

Trespa® je dekorativni visoko prešani kompaktni laminat (HPL) s integriranom završnom površinom. Materijal je mješavina do 70% drvenih vlakana i termoreaktivne smole te se proizvodi pod visokim tlakom i temperaturom.

Proizvodnja pomoću jedinstvene Trespa® tehnologije, koja uključuje stabilizaciju snopom elektronskih zraka (EBC) i suhu obradu (DF) omogućuje iznimnu dugotrajnost i izdržljivost ploče te otpornost na različite vremenske utjecaje.

Uz našu profesionalnu predanost, Ravago Building Solutions veliki naglasak stavlja na održivu gradnju i zaštitu okoliša. Naši proizvodi – značajnim uštedama energije – aktivno su uključeni u smanjenje globalnih emisija ugljika. U našoj ponudi, osim ventiliranih fasadnih sustava i ostalih visoko kvalitetnih građevinskih materijala, ističu se i naši RAVATHERM XPS proizvodi za toplinsku izolaciju, vodeći proizvodi na tržištu po pitanju energetske učinkovitosti i kvalitete.

Za više o „The nZEB Roadshow“  projektu posjetite:

RAVAGO BUILDING SOLUTIONS CROATIA d.o.o.
RAVAGO BUILDING SOLUTIONS CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Veleprodaja i isporuka na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi