Moderno uređenje koje s ukusom kombinira industrijski dizajn i pomno odabran te s velikom pažnjom obnovljen namještaj iz 1960-ih godina The Loop Hotelu daje toplinu, naglašavajući obiteljsku atmosferu i prisnost koje gostima jamče ugodan boravak.

Hotel ima 33 suvremeno opremljene sobe, bar, restoran i konferencijsku dvoranu. Posebnost ovog modernog hotela je u tome što je korišten stari namještaj, pa je stoga i svaka soba drugačija.

Tako ne postoje dva ista noćna ormarića ni dvije iste stolice, čime je izbjegnuta uniformiranost tipična za hotelske sobe. Prije početka izvođenja radova izvršen je uvid u stanje postojećih podloga te su zajedničkom suradnjom investitora, projektanta, izvođača i Odjela tehnike Mapei izabrana tehnološka rješenja.

Osim građevinskih radova trebalo je promijeniti i sve instalacije, prenamijeniti određene unutarnje prostore te u potpunosti adaptirati i sanirati postojeće dotrajale podove. Na početku sanacije postojećih podloga bilo je potrebno ukloniti stare keramičke pločice te dotrajale podne obloge.

Nakon njihova uklanjanja postojeća podloga prebrušena je dijamantnim brusom. Tim postupkom dobivena je ravnija i kompaktnija površina, spremna za nanošenje NIVORAPID-a, cementnog morta za izravnavanje te temeljnog premaza PRIMER-a G.

Nakon brušenja i usisavanja podloge veće neravnine zakrpane su reparaturnim mortom NIVORAPID. Nakon sušenja NIVORAPID-a, kojim su pokrpane rupe i poravnate neravnine, valjkom je nanesen temeljni premaz PRIMER G koji se sušio 2 – 3 sata.

Potom je nanesena samorazlijevna masa ULTRAPLAN ECO 20 u debljini 2 – 3 mm kako bi se dobila ujednačena i ravna podloga, kompatibilna i pogodna za daljnje podopolagačke radove.

Kada se masa ULTRAPLAN ECO 20 osušila, pristupilo se završnom brušenju, usisavanju i čišćenju kako bi podloga bila spremna za polaganje tekstilne podne obloge. Tekstilna podna obloga renomiranog talijanskog proizvođača Radici Pietro Industries & Brands lijepila se na ULTRABOND ECO 140 T, ljepilo posebno razvijeno za tekstilne podne obloge.

Ima kratko vrijeme odzračivanja, što omogućuje brzo polaganje podne obloge. Posebno je važno istaknuti da ULTRABOND ECO 140 T ima izrazito nisku emisiju hlapljivih organskih spojeva, što je od izuzetne važnosti prilikom ugradnje jer su podopolagači jako blizu ljepilu tijekom cijelog procesa ugradnje.

TEHNIČKI PODACI

  • The Loop Hotel, Zagreb
  • Vrijeme izvođenja radova: listopad 2014. – svibanj 2015. godine
  • Investitor: Plurimus developments d.o.o., Zagreb
  • Izvođač: Gradik gradnja d.o.o., Zagreb
  • Projektant interijera: Lana Ćurković, dipl. ing. arh., Brick Biro d.o.o., Zagreb
  • Izvođač podopolagač­kih radova: Ho-Kom d.o.o., Zagreb
  • Mapei koordinator: Saša Kerep

PROIZVODI MAPEI

Nivorapid, Primer G, Ultrabond Eco 140T, Ultraplan Eco 2

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi